User interface design

De meeste mensen denken dat design er alleen is om dingen er mooi uit te laten zien. Nou... dat is het niet! Goed design maakt het voor je klanten gemakkelijker om je product te gebruiken, trekt de juiste mensen naar je merk en vertelt je verhaal binnen enkele seconden. Onze user interface (UI) design experts werken dagelijks aan het creëren van de mooiste digitale producten.

User interface design

Wat is User Interface Design?

User Interface Design wordt vaak afgekort als UI-Design. UI-Design is erop gericht dingen mooi en aantrekkelijk te maken voor je gebruikers. Dit kan een app, website of een ander digitaal product zijn. Hoe het ontwerp eruit moet zien, hangt af van je product, merk en gebruikers. Dit gaat verder dan het kiezen van mooie foto's en elementen om producten visueel aantrekkelijk te maken. Het doel van UI-Design is om de interactie van de gebruiker zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken.

User interface design app

User interface design hangt af van je merk

We zorgen ervoor dat ons ontwerp bij je merk past. Binnen de mogelijkheden van jouw merk creëren wij graag een 'wow-factor'. Soms gebeurt dit in de details, zoals de vorm van een button of de grootte van de letters, in andere gevallen passen expressieve kleuren en grote vormen perfect. Dit hangt allemaal af van je merk. Ben je meer een pionier? Een heel modern design kan goed zijn. Bent u een gevestigd, betrouwbaar merk? Een eenvoudiger maar stijlvol design past misschien beter.

usability testing

User interface design hangt af van je gebruikers

Goed design wordt gemaakt door goed te begrijpen wat gebruikers moeten doen om een taak uit te voeren en ervoor te zorgen dat de interface logisch, gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Daarom vereist UI-Design een goed begrip van de behoeften van je gebruikers. Er zijn verschillende methoden om meer inzicht te krijgen in uw gebruikers, zoals user research, design sprints en usability testing. Overleg gerust met onze experts wat er voor jouw product nodig kan zijn voordat we beginnen met het design.

Case: carrière portal voor universiteit

Hoe kun je studenten optimaal faciliteren om zich tijdens hun studie al voor te bereiden hun toekomstige carrière? Met die vraag zijn we aan de slag gegaan. Na een aantal sessies met stakeholders hebben we een community portal ontworpen. Op deze portal kunnen studenten zich inschrijven voor relevante evenementen en trainingen, een eigen profiel opbouwen én verbinding maken met het waardevolle alumni netwerk.

Case: UI-Design voor Gripp-app

De bedrijfssoftware Gripp is een alles-in-één pakket waarin MKB-bedrijven hun bedrijfsprocessen kunnen volgen. Gripp vroeg ons: hoe kunnen we een efficiëntere workflow voor de gebruiker creëren. Samen met de klant hebben we het probleem geanalyseerd, wat resulteerde in Wireframes: een blauwdruk voor een mobiele applicatie. We hebben de Wireframes vertaald naar een UI Design voor de app, met een look-and-feel die past bij de huisstijl van Gripp.

Case: design voor kleding app

Voor een hoogwaardige kleermaker die de transitie naar digitaal wil maken, hebben we een nieuw design ontworpen voor het prototype van hun app. Het design was zeer modern én toonde de volwassenheid en betrouwbaarheid van hun merk. Met het design kon het prototype worden gevalideerd door user testing om snel feedback te verzamelen.

User interface designer nodig?

Wil je een wow-factor creëren voor je product?

Get in touch

Meld je aan voor onze updates

We schrijven over digitale ontwikkelingen, nieuws, cases, vacatures en meer.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met de voorwaarden.

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan