User research

Waar is vraag naar? Wat zijn de grootste frustraties van users? Welke user gaat jouw product gebruiken? Het antwoord op deze vragen is van belang als je een app, portal of platform wilt gaan ontwikkelen. Vind je het lastig deze vragen te beantwoorden, dan helpen wij je graag een stapje verder. Onze user research tools geven inzicht in wat er nodig is om jouw digitale product tot een succes te maken.

Heldere doelen stellen

Wij starten met stellen van doelstellingen. Wat voor informatie over users wil je verzamelen? Welke eigen aannames wil je bevestigd hebben? Als we het research doel hebben vastgesteld kunnen we bepalen met welke tool we impact kunnen maken op jouw doelgroep.

'Thinking aloud' focus groep

Om erachter te komen wat users van je product vinden, gebruiken we de ‘thinking aloud’ methode: we leggen je product voor aan een groep representatieve users en vragen ze brutaal eerlijk te zijn over jouw product. Met treffende conversation starters creëren we discussie tussen de deelnemers. Door dit te observeren heb je in een paar sessies al nieuwe inzichten over wat users van je product vinden. 

Focus groep

Interviews met end-users

In een-op-een gesprekken met end-users kun je dieper ingaan op de user experience. Zo kun je persona’s, user journeys en nieuwe features nog verder optimaliseren. In tegenstelling tot de algemene gebruikerservaringen van de focus usergroups, kun je uit deze private sessions meer gedetailleerde informatie over gebruiksvriendelijkheid van jouw digitale product halen.

Product potential bepalen

Knowledge is power! Met een survey kun je veel relevante kennis verzamelen. Surveys zetten wij in als duidelijk is dát er impact gemaakt kan worden, maar nog niet duidelijk is hoe groot die gaat zijn. We stellen questionnaires op die we voorleggen aan (potentiële) users. Met de resultaten van deze vragenlijsten kunnen we bepalen hoe groot jouw product potential is.

Wat dacht je?

Staar je niet blind op aannames. Als je je end-user niet begrijpt, zal je digitale product geen succes worden. Een digitale innovatie valt of staat bij het inspelen op de behoefte van de eindgebruiker. Wij verdiepen ons in de user, om de pains en gains te achterhalen.
Zo zetten we een digitaal product neer waar je klant écht happy van wordt.

Glenn Bergmans, business director Dutch Coding Company
Hi ik ben Glenn. Business Director bij Dutch Coding Company
Heb je vragen over gebruikers onderzoek naar jouw product? Ik praat er graag vrijblijvend een keertje over!

We hebben soms best iets vets te vertellen

Schrijf je in voor onze update en je hebt gagarandeerd iets te vertellen bij het koffie-apparaat.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met de voorwaarden.