Home Cases Gripp App

Gripp App

Mobiele app voor urenregistratie, geïntegreerd met bestaande software

De vraag

De bedrijfssoftware Gripp is een alles-in-een- pakket waarin MKB’s o.a. hun relaties & CRM, urenregistratie, offertes, sales en facturatie kunnen bijhouden. Medewerkers kunnen hier hun uren registreren en de projectplanning en takenlijsten inzien. Urenregistratie was alleen mogelijk vanaf een computer en kon pas ná het werk. Gripp heeft ons gevraagd: Hoe kunnen we voor de gebruiker een efficiëntere workflow creëren en ervoor zorgen dat ze de volledige projectadministratie real-time kunnen updaten en monitoren?

Ons antwoord

In een Design & Discovery traject hebben we samen met de klant het probleem geanalyseerd, met als resultaat een blauwdruk van een mobiele applicatie in Wireframes. Vanuit het probleem gedacht hebben we de Wireframes vertaald naar een functionele app in de look-en- feel van de huisstijl. Door de volledige integratie in het Gripp systeem, kunnen gebruikers met hun bestaande account inloggen. Dit zorgt voor consistente User Experience bij alle producten van Gripp en het maakt overstappen naar de app heel eenvoudig. Bij een high-end product kan een testfase niet ontbreken. Een aantal innovatieve klanten van Gripp heeft de app uitgebreid getest. De feedback hebben wij verwerkt in de app om de User Experience nóg strakker te krijgen. Voor Gripp - aanbieder van bedrijfssoftware - ontwikkelden wij een gebruiksvriendelijke app die naadloos aansluit bij het bestaande systeem.
UX Design

User Experience design met een Design & Discovery

Om een duidelijk beeld te krijgen van de app en om de beste User Experience te bepalen zijn we begonnen met het ontwerpen van wireframes. Dit zijn bouwtekeningen in de vorm van schetsen. Alle schermen zijn uitgetekend zodat we goed kunnen bepalen welke functionaliteiten nodig zijn en op welke plek ze terecht moeten komen.

UX design app en wireframes voor app
App Development

Super snel een app ontwikkelen in Google Flutter

Op basis van de wireframes zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de app. Het design is in lijn met de rest van Gripp en zelfs net een tikkeltje moderner. Bij deze app hebben we gekozen om te ontwikkelen in Flutter, waardoor we snel konden opleveren voor zowel Android als iOS. Daarnaast zorgde Flutter voor een algehele Gripp-ervaring met zeer snelle en mooie animaties.

Supersnel een app ontwikkelen in Flutter
ERP integratie

Helemaal geïntegreerd met de rest van Gripp

De app is geïntegreerd met het systeem van Gripp. Alle Gripp-klanten kunnen ook de app gebruiken zonder dat daar speciale stappen voor nodig zijn. 

Maatwerk ERP-koppeling ontwikkelen voor Flutter app
Hi ik ben Glenn. Business Director bij Dutch Coding Company
Wat wil je doen?

Benieuwd hoe we andere bedrijven hebben geholpen te groeien? Download ons Portfolio 2023 voor een selectie uit onze recente projecten.

Download