De vraag

Gripp is een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem voor MKB-bedrijven. Met de software kunnen organisaties, van automonteurs tot architectenbureaus, gemakkelijk overzicht houden over hun business. Medewerkers gebruiken de app om hun uren te registeren en projecten in te plannen. Gripp was echter alleen beschikbaar via de webbrowser en het liefste op grote desktop schermen. Daarom kwam de vraag: waarom kan dit niet gemakkelijker via een app? Gripp had zelf echter niet de capaciteit en kennis in huis voor het ontwikkelen van een goede app.

Ons antwoord

Wij hebben voor Gripp een app ontwikkelt waarmee Gripp-gebruikers makkelijk hun uren kunnen registeren. Daarnaast krijgen ze direct een overzicht van de voor hen relevante lopende projecten en kunnen ze terugvinden hoeveel ze hebben gewerkt.
Door de ontwikkeling van de app stap voor stap aan te pakken hebben we samen met Gripp de juiste afwegingen en keuzes kunnen maken, zo hebben we snel kunnen ontwikkelen.
UX Design

User Experience design met een Design & Discovery

Om een duidelijk beeld te krijgen van de app en om de beste User Experience te bepalen zijn we begonnen met het ontwerpen van wireframes. Dit zijn bouwtekeningen in de vorm van schetsen. Alle schermen zijn uitgetekend zodat we goed kunnen bepalen welke functionaliteiten nodig zijn en op welke plek ze terecht moeten komen. 
UX design app en wireframes voor app
Maatwerk app ontwikkelen in Flutter
App Development

Super snel een app ontwikkelen in Google Flutter

Op basis van de wireframes zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de app. Het design is in lijn met de rest van Gripp en zelfs net een tikkeltje moderner. Bij deze app hebben we gekozen om te ontwikkelen in Flutter, waardoor snel konden opleveren voor zowel Android als iOS. Daarnaast zorgde Flutter voor een gehele Gripp-ervaring met zeer snelle en mooie animaties.
ERP integratie

Helemaal geïntegreerd met de rest van Gripp

De app is ge├»ntegreerd met het systeem van Gripp. Alle Gripp-klanten kunnen ook de app gebruiken zonder dat daar speciale stappen voor nodig zijn. 
Maatwerk ERP-koppeling ontwikkelen voor Flutter app

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Bas Schleijpen was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op