De vraag

Sumatra ontwikkelt al sinds 1997 hoogwaardige dashboarding software. Met hun software kunnen bedrijven in één oogopslag de belangrijkste data van hun databases inzien. De Sumatra suite biedt niet alleen statische rapportages, maar ook innovatieve mogelijkheden zoals operational intelligence. Zo is het ook mogelijk om realtime alle benodigde informatie te krijgen over de cijfers. 

Op technisch vlak functioneerde de software nog steeds uitstekend. Echter zag Sumatra dat sommigen prospects voor een concurrerend pakket kozen vanwege het design. Het design was namelijk verouderd en niet meer van deze tijd. Dit was echter niet zo simpel op te lossen met een paar nieuwe, strakke graphics en kleuren. Huidige gebruikers moeten de weg niet kwijtraken.

Ons antwoord

Met een team van drie designers en één front-end developer zijn we aan de slag gegaan. We realiseerden ons dat we het huidige ontwerp niet moesten vervangen, maar verbeteren. Dat hebben we op zo een manier gedaan dat de huidige gebruikers de weg niet kwijtraken maar juist makkelijker kunnen vinden.

Hiertoe hebben we onderzoek gedaan naar het huidige ontwerp en de essentiële functionaliteiten. Daarna zijn we pas begonnen aan een nieuw ontwerp, conform aan de eisen anno nu en strak genoeg om voor langere tijd te blijven gebruiken. Belangrijke functionaliteiten hebben we meegenomen en waar mogelijk verbeterd in het vernieuwde ontwerp.
Sumatra dashboard oud
Oude dashboard design van Sumatra
Redesign sumatra dashboard
Vernieuwde design door Dutch Coding Company

Reactie van de klant

"DCC heeft ons uitstekend geholpen met het design van een compleet nieuwe stijl en lay-out van ons software pakket, inclusief onze documentatie. De communicatie verliep soepel; regelmatig contact en nuttige feedback, zowel van ons als van hen. Het resultaat is een prachtig nieuwe look-and-feel, en een verbeterde user-experience. We zijn zeer tevreden, en zullen ze zeker in gedachten houden als we nog eens zo’n klus hebben."

Kasper van Schie
Kasper van Schie
Sumatra Software Design

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Bas Schleijpen was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op