De vraag

Slamstox helpt ambitieuze student-atleten over de hele wereld om sport-gerelate beursen te krijgen in de Verenigde Staten. Het proces van een beurs regelen is uitgebreid, dus worden er veel mails gestuurd tussen de atleet en SlamStox, wat snel onoverzichtelijk wordt. Slamstox wil groeien en daarom is deze manier van werken in de nabije toekomst niet meer haalbaar. Bovendien is email geen veelgebruikt kanaal voor de doelgroep (middelbare scholieren).

Ons antwoord

Om een goede app te maken hebben we ons eerst verdiept in het businessmodel en de doelgroep van Slamstox. Samen met de klant hebben we vervolgens meerdere malen gebrainstormd, schetsen gemaakt en naar de beste oplossingen gezocht. Het resultaat is een fijne app en een maatwerk ERP systeem geworden. Met de app kan de scholier alle vragen op een aansprekende en makkelijke manier invullen. SlamStox krijgt de antwoorden overzichtelijk te zien in hun eigen ERP systeem. 
Flutter app development

App development met Flutter

Op basis van Google Flutter hebben wij een app ontwikkeld die met één codebase zowel voor Android als iOS werkt. Hierdoor is de code beter te onderhouden, wat resulteert in snellere ontwikkeling en minder kosten voor de klant. 
De app laat de student-atleet stap voor stap alle nodige informatie invullen, van cijferlijsten tot voorkeuren voor universiteiten. Daarna kijkt een Slamstox-medewerker de inzending door, en kan hem goedkeuren, zodat de gebruiker de volgende stappen kan doen. Ook kan de gebruiker chatten met zijn/haar contactpersoon, waardoor hij of zij beter geholpen kan worden. 
App met stappen die ingevuld worden
Maatwerk ERP systeem laten ontwikkelen
ERP systeem

Maatwerk ERP systeem ontwikkelt

Het ERP systeem op maat geeft SlamStox een overzicht waarin alle gebruikers terug te vinden zijn. Op het dashboard kunnen de Slamstox-medewerkers de nieuwste inzendingen en chatberichten bekijken, zodat ze de gebruiker gemakkelijk en snel verder kunnen helpen. 
Dashboarding

Custom dashboard voor maximale controle

Er is veel focus gelegd om de medewerkers overzicht en controle te geven over het proces. Zo kan de admin gemakkelijk de vragen aanpassen die gebruikers moet doorlopen, de gebruiker stappen laten overslaan, of ze een welkomsmail sturen. De app is dynamisch, zodat de medewerker het proces kan verfijnen.
Maatwerk dashboard ontwikkelen

Reactie van de klant

"Dutch Coding Company heeft ons van begin tot eind erg professioneel geholpen. Wij wilden graag samenwerken met een jong en dynamisch bedrijf, dat tegelijkertijd inhoudelijk sterk en efficiënt is. Ik vond het knap hoe DCC ons businessmodel en onze vraag in korte tijd heeft begrepen en weten te vertalen tot een passend eindresultaat. We zijn vanaf dag 1 zeer tevreden met het resultaat en het is fijn om in goed contact te kunnen blijven voor nieuwe ontwikkelingen en updates. De onderlinge communicatie verliep erg soepel en er werd snel en adequaat gereageerd op onze vragen."

Pedro Mol
Pedro Mol
SlamStox App

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Bas Schleijpen was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op