De vraag

Grote retailers, zoals Unilever, Jumbo en Bol.com, hebben enorm veel content over hun productinformatie. Bij de webshop moet soms net wat andere informatie staan dan in de winkel. En als een leverancier de informatie verandert, dan moet dat op vele plekken worden bijgewerkt. Dat maakt het beheer van hun productinformatie zeer tijdsintensief en foutgevoellig. Hier speelt World of Content op in en daarvoor wilden ze een portal laten ontwikkelen.

Ons antwoord

Voor World of Content ontwikkelden we een portal om dit veel efficienter te maken. Door een combinatie van slimme techniek, artificial intelligence (AI) en gebruikersvriendelijk design wordt Product Information Management (PIM) een stuk makkelijker. Met deze maatwerk PIM portal besparen de klanten van World of Content veel tijd en maken ze minder fouten.

Als ontwikkelpartner ontwikkelen we de beste technische oplossingen en denken we mee over mogelijke kansen.
Product informatie management portal
Dynamic Database

Universeel en dynamisch opgebouwde PIM portal

Het PIM systeem is zo opgebouwd dat allerlei vormen van content kunnen worden beheerd. De database is dynamisch opgezet, zodat nieuwe productformaten gemakkelijk kunnen worden ondersteund. Hierdoor is het systeem universeel te gebruiken voor vele soorten productinformatie.

Technisch gezien was dit een hele uitdaging. Door eerst goed na te denken over de systeemarchitectuur en daarna pas te starten met de ontwikkeling, zijn we er stapsgewijs uitgekomen.
Single-page Application

Gebruikersvriendelijk

Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van het systeem. Het logo en de stijl van het volledige systeem zijn ontworpen door een designer, met de gebruikerservaring (UX) in het achterhoofd.

Deze ontwerpen zijn door de ontwikkelaars zorgvuldig geimplementeerd, resulterend in een goed uitziend en functioneel stuk software.

Wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak is er extra aandacht besteed aan bepaalde factoren, zodat bedrijven snel en gemakkelijk met het systeem kunnen werken. Er is gebruik gemaakt van een 'Single Page Application' waardoor pagina's razendsnel laden. Op het dashboard is de belangrijkste informatie meteen te vinden.
Maatwerk software portal laten ontwikkelen
Voorbeeld van de maatwerk portal
Landingspage laten ontwerpen
Landingspage schetsen

Landingspage laten ontwerpen

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van de portal hebben we ook ondersteund bij de online marketing. Zo hebben we een krachtige landingspage ontworpen waarmee World of Content zich representatief kan presenteren.

De landingspage sluit aan bij de huisstijl en is erop gericht om een hoge conversie te behalen. Dankzij technische optimalisaties wordt de inhoud goed gevonden door zoekmachines zoals Google. De resultaten van de website worden gemeten, zodat de website daarop iteratief kan worden verbeterd.

Klaar voor de volgende stappen

De eerste productieversie van de maatwerk portal staat inmiddels online. Naar aanleiding van feedback van de eerste klanten gaan we het systeem verder uitbreiden. De technische structuren liggen daarvoor al klaar, want daar is van begin af aan rekening mee gehouden.

Daarbij denken we graag mee met de klant. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van strategie of sales. Zo hebben we geholpen met het inrichten van een optimale demo voor potentiële klanten en adviseren we over zoekmachine optimalisatie (SEO) en online marketing.

Dashboarding and statistics example

Reactie van de klant

"Dutch Coding Company is in staat geweest om in korte tijd ons business model eigen te maken en ideeën te vertalen in technische oplossingen. Ik heb Dutch Coding Company leren kennen als een partij waarbij de klantwens centraal staat en ben tevreden met het eindresultaat."

Koen Looijmans
Koen Looijmans
World of Content

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Glenn Bergmans was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op ‭+31 6 17 05 26 05‬ of stuur een email naar glenn@dcc.team.

Neem contact op