Voor World of Content ontwikkelden wij hun Product Information Management (PIM) portal, waarmee wereldwijde retailers hun productinformatie op een slimme manier beheren. Door het toepassen van Artificial Intelligence (AI) en een gebruikersvriendelijk design kunnen retailers zoals Unilever, Jumbo en Bol.com hun content vele malen efficienter beheren.

Product Information Management Platform

Grote retailers, zoals Unilever, Jumbo en Bol.com, hebben enorm veel content over hun productinformatie. Bij de webshop moet soms net wat andere informatie staan dan in de winkel. En als een leverancier de informatie verandert, dan moet dat op vele plekken worden bijgewerkt. Dat maakt het beheer van hun productinformatie zeer tijdsintensief en foutgevoellig.

Voor World of Content ontwikkelden we een portal om dit veel efficienter te maken. Door een combinatie van slimme techniek, artificial intelligence (AI) en gebruikersvriendelijk design wordt Product Information Management (PIM) een stuk makkelijker. Met deze maatwerk PIM portal besparen de klanten van World of Content veel tijd en maken ze minder fouten.

Als ontwikkelpartner ontwikkelen we de beste technische oplossingen en denken we mee over mogelijke kansen.

Maatwerk product information management systeem (PIM)

Universeel en dynamisch opgebouwde PIM portal

Het PIM systeem is zo opgebouwd dat allerlei vormen van content kunnen worden beheerd. De database is dynamisch opgezet, zodat nieuwe productformaten gemakkelijk kunnen worden ondersteund. Hierdoor is het systeem universeel te gebruiken voor vele soorten productinformatie.

Technisch gezien was dit een hele uitdaging. Door eerst goed na te denken over de systeemarchitectuur en daarna pas te starten met de ontwikkeling, zijn we er stapsgewijs uitgekomen.

Gebruikersvriendelijk

Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van het systeem. Het logo en de stijl van het volledige systeem zijn ontworpen door een designer, met de gebruikerservaring (UX) in het achterhoofd.

Deze ontwerpen zijn door de ontwikkelaars zorgvuldig geimplementeerd, resulterend in een goed uitziend en functioneel stuk software.

Wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak is er extra aandacht besteed aan bepaalde factoren, zodat bedrijven snel en gemakkelijk met het systeem kunnen werken. Er is gebruik gemaakt van een 'Single Page Application' waardoor pagina's razendsnel laden. Op het dashboard is de belangrijkste informatie meteen te vinden.

Voorbeeld van maatwerk Portal / Dashboard
Voorbeeld design traject

Landingspage laten ontwerpen

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van de portal hebben we ook ondersteund bij de online marketing. Zo hebben we een krachtige landingspage ontworpen waarmee World of Content zich representatief kan presenteren.

De landingspage sluit aan bij de huisstijl en is erop gericht om een hoge conversie te behalen. Dankzij technische optimalisaties wordt de inhoud goed gevonden door zoekmachines zoals Google. De resultaten van de website worden gemeten, zodat de website daarop iteratief kan worden verbeterd.

Klaar voor de volgende stappen

De eerste productieversie van de maatwerk portal staat inmiddels online. Naar aanleiding van feedback van de eerste klanten gaan we het systeem verder uitbreiden. De technische structuren liggen daarvoor al klaar, want daar is van begin af aan rekening mee gehouden.

Daarbij denken we graag mee met de klant. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van strategie of sales. Zo hebben we geholpen met het inrichten van een optimale demo voor potentiële klanten en adviseren we over zoekmachine optimalisatie (SEO) en online marketing.

Dashboarding and statistics example

Vragen of samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!
Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.
Ons teamlid Glenn Bergmans was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op ‭+31 6 17 05 26 05‬ of stuur een email naar glenn@dcc.team.

Neem contact op