De vraag

Digitale basisvaardigheden, mediawijsheid en computational thinking zijn 21ste eeuwse vaardigheden die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Ook in het voortgezet onderwijs worden deze vaardigheden een steeds belangrijker onderdeel van het curriculum. Codeskillz bedacht een online lesmethode, gebaseerd op gamification, om middelbare scholieren de vaardigheden bij te brengen die ze voorbereiden op de toekomst.

Ons antwoord

Voor Codeskillz ontwikkelde wij online lesmethode met een serious game als basis. Door het toepassen van gamification wordt het leren van de 21ste eeuwse vaardigheden voor de leerlingen leuk gemaakt. De game engine die we hebben ontwikkeld voor Codeskillz zorgt ervoor dat de level designers alle kanten op kunnen en het verhaal perfect aansluit bij de interesses van de leerlingen. Doordat we ook een managementdashboard hebben ontwikkeld kunnen de levels bovendien gemakkelijk online worden toegevoegd en aangepast.
Codeskillz screenshot of gamification element

Gamification houdt de aandacht erbij

De gamification elementen zorgen ervoor dat de intrinsieke motivatie van de leerlingen geprikkeld wordt. Leerlingen leren beter wanneer ze geïnteresseerd zijn, daarom dat we deze case hebben ingestoken als serious game en game development het belangrijkste onderdeel is van deze opdracht. 

Doordat we een eigen game engine hebben ontwikkeld zijn de mogelijkheden voor het level design eindeloos. We werken nauw samen met de level designers om ervoor te zorgen dat de wensen die zij hebben aansluiten op de mogelijkheden van de game engine.


Dynamische lesmethode door managementomgeving

Doordat de levels dynamisch zijn opgezet kan Codeskillz zelf levels en vragen toevoegen aan de lesmethode. Hierdoor kan Codeskillz razendsnel nieuwe hoofdstukken ontwerpen en door leerlingen laten spelen. Ook zijn eenvoudig levels aan te passen mocht er iets niet helemaal goed staan.

Dankzij deze flexibiliteit kan Codeskillz eenvoudig experimenteren met vragen en opdrachten zodat de lesstof perfect aansluit op het niveau van de leerlingen.
Screenshot van een level in Codeskillz

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Nick Verbeet was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op ‭+31 6 25 03 26 38‬ of stuur een email naar nick@dcc.team.

Neem contact op