#UX design #Maatwerk portal #EDI integration

OMSconnect_

OMS International automatiseert berichtenverkeer tussen bedrijven in de supply chain. Hierdoor lopen inkooporders en facturen grotendeels automatisch. Voor kleine bedrijven zijn de aansluitkosten echter een drempel. Daarom ontwikkelden we samen met OMS International een portal waardoor kleine bedrijven snel en goedkoop kunnen worden aangesloten op de EDI van hun handelspartners.

Het team
Tom Janssen - Developer
Tom Janssen
Developer
Marco Boers - Developer
Marco Boers
Developer
Bjorn Voesten - Developer
Bjorn Voesten
Developer

Opdrachtgever

null

Gebruikte technologieën

PHP Laravel, Vue.js

De vraag

OMS International is expert in elektronische B2B/B2G communicatie en data-integratie, en levert diverse EDI oplossingen aan bedrijven. Met zulke oplossingen kunnen bedrijven efficiënter digitaal factureren en bestellen. De aansluitkosten voor zo een oplossing zijn echter hoog en daarom alleen interessant voor grotere organisaties. Daarom bedacht OMS International OMSConnect: een portal waarmee kleine bedrijven ook EDI kunnen factureren, zonder hoge aansluitkosten.

Ons antwoord

OMS International is expert in elektronische B2B/B2G communicatie en data-integratie, en levert diverse EDI oplossingen aan bedrijven. Wij ontwikkelden een systeem voor het versturen van elektronische berichten, zoals orders en facturen, tussen bedrijven in de supply chain. Voor de ontwikkeling van OMSConnect zocht OMS naar een digitale productontwikkelaar. Niet alleen de techniek was belangrijk: om de instapdrempel zo laag mogelijk te maken moet het ook goed werken. Bovendien helpt het als het product er goed uitziet. Daarnaast zijn er een aantal essentiële basisvoorwaarden waar aan moet worden voldaan, zoals security en een betrouwbare EDI verbinding.
Secure software development

Veilige maatwerk portal

Vanaf de start van de ontwikkeling is het systeem veilig opgebouwd. Er is van tevoren goed nagedacht over een veilige systeemstructuur en er wordt gebruikgemaakt van een betrouwbaar framework dat voldoet aan de moderne industriestandaarden.

Verder is de veiligheid van het systeem grondig getest door een white hat hacker (beveiligingsexpert). Deze heeft een pen test uitgevoerd. Hierbij is er geprobeerd het systeem binnen te dringen, om ervoor te zorgen dat het systeem en de data alleen toegankelijk zijn voor de bevoegde partijen. Daarbij is het systeem ook getest op onder andere bestendigheid tegen cross-site scripting en SQL injection, zodat het systeem volledig veilig is en kwaadwillenden niets kunnen schaden.

Veilige maatwerk portal ontwikkelen
UX design

Gebruikersvriendelijk UX design en aantrekkelijk ontwerp

Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van het systeem. Het logo en de stijl van het volledige systeem zijn ontworpen door een designer, met de gebruikerservaring (UX) in het achterhoofd.

Deze ontwerpen zijn door de ontwikkelaars zorgvuldig geïmplementeerd, resulterend in een goed uitziend en functioneel stuk software.

Wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak is er extra aandacht besteed aan bepaalde factoren, zodat bedrijven snel en gemakkelijk met het systeem kunnen werken. Zo is er bijvoorbeeld naast het handmatig invoeren van formulieren ook de optie om eenvoudig bestanden te uploaden.

UX design portal
Whitelabel software ontwikkelen

Whitelabel en modulair ontwikkelde portal

OMS International wil dit systeem graag bij meerdere organisaties uit kunnen rollen. Daarom is OMSconnect zo gebouwd dat er de optie bestaat om het systeem volledig volgens de huisstijl van een bedrijf in te richten.

Bovendien is OMSconnect modulair opgebouwd, zodat elk bedrijf toegang heeft tot zijn eigen berichttypes en bepaalde onderdelen in- of uitgeschakeld kunnen worden. Dit zorgt er ook voor dat later gemakkelijk nieuwe berichttypes kunnen worden toegevoegd.

Whitelabel maatwerk portal laten ontwikkelen
Maatwerk portal

Het resultaat: een krachtige maatwerk portal

Het resultaat is OMSconnect: een maatwerk portal waarmee kleine organisaties elektronische berichten kunnen versturen en ontvangen, zonder dat ze zelf een complete EDI omgeving moeten inrichten. Verschillende berichttypes die gebruikelijk zijn in de EDI omgeving, zoals facturen en orders, kunnen gemakkelijk worden verstuurd.

Handelspartners kunnen naast het versturen en ontvangen van berichten via het systeem ook hun bedrijf en gebruikers beheren. OMS International heeft via het beheerpaneel onder andere de mogelijkheid tot het sturen van systeemberichten (meldingen) naar de gebruikers, het beheren van bedrijven en gebruikers, en het inzien van het aantal verzonden berichten per type.

Maatwerk portal ontwikkelen

Dutch Coding Company heeft voor ons een portal ontwikkeld als uitbreiding van onze dienstverlening. Hiermee kunnen met name kleine organisaties elektronische berichten versturen en ontvangen, zonder dat ze zelf een complete EDI omgeving moeten inrichten. Dutch Coding Company denkt vanaf het begin goed mee en is ook na oplevering een betrouwbare support- en ontwikkelingspartner.

Eric Hak

Directeur OMS International

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan