HomeCasesKwaliteitsregister

Kwaliteitsregister

Ontwikkeling kwaliteitsmonitoring software platform voor ziekenhuizen

De vraag

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) is een beroepsvereniging van oogartsen en heeft als doelstelling het bevorderen van de oogheelkunde en de kwaliteit en veiligheid van de oogheelkundige zorg.  Een van de uitdagingen was het meten van de kwaliteit van operaties. Artsen hadden geen zicht op de kwaliteit van hun operaties ten opzichte van die van andere artsen. Hiervoor was het NOG op zoek naar een oplossing waarbij de privacy van zowel de arts als de patiënt blijft gewaarborgd.

Ons antwoord

Kwaliteitsregister is een landelijke database waarin operaties worden bijgehouden. De bevindingen van vóór, tijdens en na de operatie worden zorgvuldig opgeslagen. Dat gebeurt geheel anoniem in een web applicatie. Hiertoe hebben wij Kwaliteitsregister ontwikkeld: een landelijke database waarin operaties worden bijgehouden. De bevindingen van vóór, tijdens en na de operatie worden zorgvuldig opgeslagen. Dat gebeurt geheel anoniem. Hierop kunnen uitgebreide analyses worden uitgevoerd die inzicht geven in de kwaliteit van de resultaten. Zo weet de arts voor zichzelf waar de kwaliteit op peil is en waar er ruimte is voor verbetering.
Data analyses

Data analyses

Het systeem biedt mogelijkheid tot vier soorten uitgebreide data-analyses. Om een overzicht te krijgen van de statistieken kun je een lokale analyse uitvoeren. Een andere analyse vergelijkt de lokale statistieken met de landelijke statistieken. Wanneer u het systeem gebruikt ter controle kunt u ook enkel een landelijke analyse uitvoeren.

De set analyse vergelijkt groepen van patiënten van gelijke grootte met elkaar. Hierdoor krijgt de arts een goed inzicht in de algemene kwaliteit.

Data analyse software ontwikkelen
Kwaliteitsmonitoring software

Zo makkelijk mogelijk voor artsen

Operaties invoeren kan erg veel tijd kosten vanwege de vele verschillende parameters die ingevuld moeten worden. Door een duidelijk onderscheid te maken tussen velden die verplicht zijn voor opslaan en velden die verplicht zijn voor analyse is er direct duidelijk welke data nog mist. Bij de invoerschermen is er veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. Het doel is om zo snel mogelijk weer op weg te zijn terwijl alle handelingen wel uitgevoerd zijn.

Om te zorgen dat artsen de weg niet kwijtraken in een systeem met veel data en veel parameters zijn er 'Filters & views'. Filters maken het mogelijk bepaalde data te selecteren waar views het mogelijk maken om bepaalde parameters te selecteren. Naast een aantal voorgedefinieerde filters & views kunnen deze ook zelf ingesteld en opgeslagen worden.

Kwaliteitsmonitoring software platform developer
EPD-koppeling

Data importeren vanuit EPD

Specifiek voor elke organisatie ontwikkelen wij een koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Zo hoeft de arts maar op één plek data bij te houden terwijl wel alle analyses gebruikt kunnen worden.

Bovenop de basisfunctionaliteiten biedt het systeem ook opties zoals visitatierapporten, automatische generatie van verzoekbrieven voor follow-ups, uitgebreide data-exports naar Excel. 

Koppeling naar het Elektronisch Patiënten Dossier ontwikkelen
Privacy by design

Veilig en anoniem

Doordat ons systeem veilig is ontworpen kunnen patiëntgegevens nooit op straat komen te liggen. Alle privacygevoelige informatie wordt namelijk alleen ingevoerd in een lokale database van de arts. De operaties worden eerst geanonimiseerd en gegroepeerd voordat ze naar de landelijke database worden geüpload voor analyse.

Het systeem is gebouwd op de integriteit van artsen. De landelijke data is niet alleen geanonimiseerd voor patiënten, ook artsen kunnen niet gekoppeld worden aan specifieke operaties. Het is niet mogelijk voor gebruikers om de gegevens en resultaten van specifieke andere gebruikers te zien.

Naast dat er geen privacygevoelige data wordt opgeslagen, is het systeem uitgerust met de nieuwste veiligheidsstandaarden. Zo wordt alle data versleuteld verstuurd en opgeslagen, houden wij de software altijd up-to-date en worden er regelmatig stress- en veiligheidstests uitgevoerd in onze testomgevingen.

Security bij software development

The team of Dutch Coding Company combines tough technical skills with optimal communication with me as their customer. The energy they put into their work is marvellous. As a result we now have a set of wonderful applications that function very well, entirely according to our specifications and needs. Go on like this, DCC team!

L.J. van Rijn

In het nieuws

Het onderwerp kwaliteitsregistraties is erg actueel binnen de gezondheidszorg. Steeds vaker wordt de behoefte aan een systeem uitgesproken waardoor veel voorkomende fouten voorkomen kunnen worden. Het probleem wordt uitgebreid uiteengezet in een aflevering van Zembla. Hiervoor maken wij de oplossing!

Software voor medici
Glenn Bergmans, business director Dutch Coding Company

Glenn Bergmans

Founder & Business Director

Ben je van plan om een nieuw digitaal product te lanceren? We bieden nieuwe klanten nu tot wel 25% korting op een launch-ready MVP.

Vraag naar de voorwaarden

Contact