OMS International is expert in elektronische B2B/B2G communicatie en data-integratie, en levert diverse EDI oplossingen aan bedrijven. Voor OMS International hebben wij een systeem ontwikkeld voor het versturen van elektronische berichten, zoals orders en facturen, tussen bedrijven in de supply chain.

Wat is OMSconnect?

OMSconnect is een portal van OMS International, waarmee kleine organisaties elektronische berichten kunnen versturen en ontvangen, zonder dat ze zelf een complete EDI omgeving moeten inrichten. Verschillende berichttypes die gebruikelijk zijn in de EDI omgeving, zoals facturen en orders, kunnen gemakkelijk worden verstuurd.

Handelspartners kunnen naast het versturen en ontvangen van berichten via het systeem ook hun bedrijf en gebruikers beheren. OMS International heeft via het beheerpaneel onder andere de mogelijkheid tot het sturen van systeemberichten (meldingen) naar de gebruikers, het beheren van bedrijven en gebruikers, en het inzien van het aantal verzonden berichten per type.


Veilig opgebouwd

Vanaf de start van de ontwikkeling is het systeem veilig opgebouwd. Er is van tevoren goed nagedacht over een veilige systeemstructuur en er wordt gebruikgemaakt van een betrouwbaar framework dat voldoet aan de moderne industriestandaarden.

Verder is de veiligheid van het systeem grondig getest door een white hat hacker (beveiligingsexpert). Deze heeft een pen test uitgevoerd. Hierbij is er geprobeerd het systeem binnen te dringen, om ervoor te zorgen dat het systeem en de data alleen toegangelijk zijn voor de bevoegde partijen. Daarbij is het systeem ook getest op onder andere bestendigheid tegen cross-site scripting en SQL injection, zodat het systeem volledig veilig is en kwaadwillenden niets kunnen schaden.


Gebruiksvriendelijk

Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van het systeem. Het logo en de stijl van het volledige systeem zijn ontworpen door een designer, met de gebruikerservaring (UX) in het achterhoofd.

Deze ontwerpen zijn door de ontwikkelaars zorgvuldig geimplementeerd, resulterend in een goed uitziend en functioneel stuk software.

Wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak is er extra aandacht besteed aan bepaalde factoren, zodat bedrijven snel en gemakkelijk met het systeem kunnen werken. Zo is er bijvoorbeeld naast het handmatig invoeren van formulieren ook de optie om eenvoudig bestanden te uploaden.


White label en modulair

OMS International wil dit systeem graag bij meerdere organisaties uit kunnen rollen. Daarom is OMSconnect zo gebouwd dat er de optie bestaat om het systeem volledig volgens de huisstijl van een bedrijf in te richten.

Bovendien is OMSconnect modulair opgebouwd, zodat elk bedrijf toegang heeft tot zijn eigen berichttypes en bepaalde onderdelen in- of uitgeschakeld kunnen worden. Dit zorgt er ook voor dat later gemakkelijk nieuwe berichttypes kunnen worden toegevoegd.