HomeBlogWij introduceren de App Development Canvas: zo ontwikkel je een succesvolle mobile app.
App development canvas
#Strategie
Glenn Bergmans
10 oktober 2018

Wij introduceren de App Development Canvas: zo ontwikkel je een succesvolle mobile app.

Dus je hebt besloten om een app te gaan ontwikkelen. Maar waar moet je allemaal op letten? Hoe zorg je dat de app ook goed gebruikt wordt en aansluit bij de verwachtingen van je klanten? Is een app wel echt de juiste oplossing?

Bij Dutch Coding Company hebben wij ruime ervaring met het ontwikkelen van succesvolle apps. Eerst ontwikkelden we goed gebruikte apps voor ondernemers en consumenten, sinds vier jaar ontwikkelen we vooral apps voor onze klanten. Daardoor hebben we veel verschillende app concepten voorbij zien komen en begrijpen we de ingrediënten voor een succesvolle app.

Om een app echt succesvol te maken heb je meer nodig dan alleen goede software en een mooi design. Het hele business model van de app moet kloppen. En als je een app ontwikkelt als aanvulling op je dienstverlening moet de app ook in je business passen. Soms is een app ook niet de juiste oplossing, maar is het verstandiger om te kiezen voor een mobiele website of een portal.

Vanuit onze ervaring als high-impact app developers en geïnspireerd door de Business Model Canvas hebben we een tool ontwikkeld om deze vragen te beantwoorden: De App Development Canvas. Deze canvas bestaat uit negen blokken die samen een overzicht vormen van het totale business plan voor je app. Als je de canvas hebt ingevuld kun je het business model op alle vlakken valideren. Niet met dure marktonderzoeken maar volgens de Lean Startup methodes.

App development canvas

Wij zijn van mening zijn dat deze canvas relevant is voor iedereen die een app wil ontwikkelen en niet alleen voor onze klanten. Daarom is deze gratis beschikbaar voor iedereen die interesse heeft, inclusief een uitgebreide guide over hoe je de canvas kunt gebruiken.

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan