#PIM Portal #Dynamic Database #Single-page Application

World of Content_

De vraag

De startup World of Content zag met jaren ervaring in de productindustrie een gat in de markt: een gebruikersvriendelijk platform dat een Product Information Management (PIM) systeem combineert met geavanceerde algoritmes. Zo hebben merkfabrikanten en distributeurs de volledige controle over de vindbaarheid, conversieratio’s en prestaties van hun producten en kan data eenvoudig worden uitgewisseld met in- en externe stakeholders. De uitdaging die World of Content bij ons neerlegde was: Hoe kunnen we een schaalbaar systeem opzetten dat supersnel miljoenen producten kan verwerken?

Ons antwoord

De uitdaging die World of Content bij ons neerlegde was: Hoe kunnen we een schaalbaar systeem opzetten dat supersnel miljoenen producten kan verwerken? User Experience boven alles. Een volledig geautomatiseerd custom PIM-systeem kan de time-to-market versnellen en voorkomt fouten. Met bleeding edge technology worden automatisch productomschrijvingen gegenereerd, productcategorieën toegewezen en productfoto’s geselecteerd. Dit, in combinatie met een super gebruikersvriendelijke interface, maakt het werk niet alleen eenvoudiger, maar ook razendsnel. 100.000 producten importeren? Done! In minder dan 1 seconde. Aan ambitie geen gebrek bij deze startup: het systeem hebben we daarom hyper-schaalbaar opgezet, zodat het mee kan groeien met World of Content.
Dynamic Database

Universeel en dynamisch opgebouwde PIM portal

Het PIM systeem is zo opgebouwd dat allerlei vormen van content kunnen worden beheerd. De database is dynamisch opgezet, zodat nieuwe productformaten gemakkelijk kunnen worden ondersteund. Hierdoor is het systeem universeel te gebruiken voor vele soorten productinformatie.

Technisch gezien was dit een hele uitdaging. Door eerst goed na te denken over de systeemarchitectuur en daarna pas te starten met de ontwikkeling, zijn we er stapsgewijs uitgekomen.

Product informatie management portal
Single-page Application

Vriendelijk in gebruik

Uiteraard is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van het systeem. Het logo en de stijl van het volledige systeem zijn ontworpen door een designer, met de gebruikerservaring (UX) in het achterhoofd.

Deze ontwerpen zijn door de ontwikkelaars zorgvuldig geimplementeerd, resulterend in een goed uitziend en functioneel stuk software.

Wat betreft functionaliteit en gebruiksgemak is er extra aandacht besteed aan bepaalde factoren, zodat bedrijven snel en gemakkelijk met het systeem kunnen werken. Er is gebruik gemaakt van een ‘Single Page Application’ waardoor pagina’s razendsnel laden. Op het dashboard is de belangrijkste informatie meteen te vinden.

Maatwerk software portal laten ontwikkelen
Landingpage

Landingpage laten ontwerpen

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van de portal hebben we ook ondersteund bij de online marketing. Zo hebben we een krachtige landingpage ontworpen waarmee World of Content zich representatief kan presenteren.

De landingpage sluit aan bij de huisstijl en is erop gericht om een hoge conversie te behalen. Dankzij technische optimalisaties wordt de inhoud goed gevonden door zoekmachines zoals Google. De resultaten van de website worden gemeten, zodat de website daarop iteratief kan worden verbeterd.

Landingpage laten ontwerpen
Next steps

Klaar voor de volgende stappen

De eerste productieversie van de maatwerk portal staat inmiddels online. Naar aanleiding van feedback van de eerste klanten gaan we het systeem verder uitbreiden. De technische structuren liggen daarvoor al klaar, want daar is van begin af aan rekening mee gehouden.

Daarbij denken we graag mee met de klant. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op het gebied van strategie of sales. Zo hebben we geholpen met het inrichten van een optimale demo voor potentiële klanten en adviseren we over zoekmachine optimalisatie (SEO) en online marketing.

Dashboarding and statistics example

Dutch Coding Company is in staat geweest om in korte tijd ons business model eigen te maken en ideeën te vertalen in technische oplossingen. Ik heb Dutch Coding Company leren kennen als een partij waarbij de klantwens centraal staat en ben tevreden met het eindresultaat.

Koen Looijmans

CEO at World of Content

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan