My ISO Genius online platform
#Design Sprint #Web System #ISO certification

My ISO Genius_

Een ISO Certificaat bemachtigen kan een slepend proces zijn. Maar My ISO Genius probeert dit op te lossen door de eisen van het certificeringsproces op te delen in kleine, uitvoerbare stapjes en door bedrijven een intuïtief ISO management systeem te bieden. We hebben dit systeem modulair ontworpen zodat het gemakkelijk kan worden geupdate of uitgebreid als de certificeringseisen veranderen.

Team
Nick Verbeet - Projectmanager
Nick Verbeet
COO
Martijn Imhoff - Developer Dutch Coding Company
Martijn Imhoff
Developer
Marco Boers - Developer
Marco Boers
Developer

Client

My ISO Genius logo

Branche

Zakelijke dienstverlening

Gebruikte technologieën

PHP Laravel, Vue.js

De vraag

My ISO Genius heeft gewerkt met verschillende ISO-consultants die veel verschillende bedrijven geholpen hebben bij het certificeren voor hun business processen. My ISO Genius gelooft erin dat gecertificeerd worden geen moeilijke taak hoeft te zijn zolang in de juiste stappen door het proces gaat. Ze hebben de standaard opgedeeld in kleine actiepunten en bieden templates aan voor structuur in interne processen. Ons werd gevraagd of we een ISO-certificatie management systeem konden bouwen voor My ISO Genius.

Ons antwoord

Omdat My ISO Genius een startup is, was een snelle time-to-market erg belangrijk, terwijl we tegelijk een goede product/markt fit moesten bewerkstelligen en we de kosten onder controle moesten houden. Daarom zijn we begonnen met een design sprint om tot de best mogelijke oplossing te komen. Een iteratieve development fase sloot perfect aan bij My ISO Genius, dus hebben we ervoor gekozen om te werken in een Agile Scrum manier. Met sprints van elk drie weken, streefden we naar minimale overhead en maximale waardevolle en bruikbare output. We reflecteerden ook samen op het geleverde werk en discussieerden met My ISO Genius over de volgende stappen. Juist de design sprint heeft ervoor gezorgd dat we elkaar heel goed begrepen, waardoor we met vertrouwen helemaal Agile te werk konden gaan.
Platform

We weten allemaal dat ISO gecertificeerd worden soms hand in hand gaat met complexe processen. Navigeren door technische eisen van de standaard kan hoofdpijn geven. My ISO Genius breekt de standaard op in kleine stappen en zorgt hiermee voor structuur in de interne processen. Deze stappen zijn begrijpelijk en daarom zelf uit te voeren. Hierdoor hebben bedrijven geen externe consultants meer nodig om gecertificeerd te kunnen worden.

My ISO Genius platform

Door het gebruik van design thinking technieken zijn we tot verschillende oplossingen gekomen. We hebben deze vervolgens geprototyped en getest met de end-users. Tijdens de Design Sprint zijn we in een paar dagen van een (gewoon) goede businesscase naar een tastbare test-interface gegaan. Het was interessant om te zien dat onze visie op belangrijkste functionaliteiten uiteindelijk anders bleek dan wat de end-users echt nodig hadden. Aanvankelijk dachten wij dat de focus juist zou moeten liggen op het verduidelijken van wat er nodig is om een ISO certificaat te behalen. Het bleek echter dat de end-users veel meer baat hadden bij hulp met het afwerken van de concrete taken die nodig zijn om zo'n gewild ISO certificaat te bemachtigen.

My ISO Genius certification

Omdat de ondernemersdromen en backlog altijd groter zijn dan wat er realistisch mogelijk is, zijn het budget en de time-to-market altijd de beperkende factoren voor een project. Daarom moet de vraag niet zijn hoeveel budget en tijd er nodig is, maar hoe we het meeste waarde uit de beschikbare tijd en middelen kunnen halen.

Working on the My ISO Genius certification

Onze algehele ervaring was heel prettig. Dutch Coding Company nam ons mee in het proces rondom software ontwikkeling, startende bij de design sprint. Op deze manier hebben we nooit het idee gehad dat we maar iets deden maar gingen we echt gericht te werk. Ik heb continu het gevoel gehad dat Dutch Coding Company ook echt wilde begrijpen wat we wilden bouwen en onze doelgroep begreep. Dat zorgde ervoor dat ze konden meedenken op hetzelfde niveau. De design sprint en het traject van software bouwen erna heeft voor veel nieuwe inzichten gezorgd. De samenwerking was heel prettig, deadline werden nagekomen, alles werd op detailniveau uitgelegd en we wisten wat we aan elkaar hadden.

Louisa
Louisa Kinkel

Co-founder My ISO Genius

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan