De vraag

Canon Nederland verzorgt volledige print oplossingen voor campussen. Vele universiteiten en hogescholen maken gebruik van deze totaaloplossing. Op de campus zijn vele soorten gebruikers die op hun eigen manier gebruikmaken van de printers. Zo hebben studenten vaak een bepaald print saldo en printen medewerkers op budget van een groep of afdeling. Daarnaast hebben sommige scholen specifieke wensen, zoals de mogelijkheid om printers te unlocken met een QR code of de mogelijkheid om meerdere e-mailadressen aan één account te koppelen. Canon ontwikkelde deze app eerst in-house, maar dat werd niet meer houdbaar voor de lange termijn. Daarom zochten ze naar een partij die de ontwikkeling van de app over kon nemen en ze daarin kon ontlasten.

Ons antwoord

Samen met de klant zijn we door de vorige app gegaan en hebben we goed gekeken naar de bestaande functionaliteiten. Bij de nieuwe versie wil je namelijk niet dat er functies verloren gaan of dat bestaande gebruikers de weg kwijt raken. Ook hebben we gekeken naar mogelijke toekomstige uitbreidingen. In overleg hebben we besloten om een nieuwe multi-platform app te ontwikkelen in Google Flutter. In de nieuwe app komen de huidige functionaliteiten terug, is het design verbetert en zijn de eerste nieuwe functies toegevoegd. Daarnaast is de app nu makkelijk uit te breiden. Zo kan Canon snel inspelen op marktontwikkelingen en de app goed uitbreiden.
Adaptive design

Specifieke app voor elke campus

De app is volledig geïntegreerd met de bestaande campus omgevingen, zoals uniFLOW en het Canon Campus portaal. Gebruikers kunnen inloggen met het account dat ze ook op de campus gebruiken. De eerste keer dat ze app starten kies je de omgeving en moet je eenmalig inloggen. Daarna onthoud de app de gegevens zodat je de app snel en makkelijk kunt gebruiken.

Met de Campus Print app print en betaal je eenvoudig vanaf je telefoon of tablet. Je printopdracht haal je vervolgens op bij elke Canon printer op de campus of bij je organisatie.

Per campus omgeving wordt er een eigen app worden samengesteld, die automatisch wordt ingeladen. De stijl van de app wordt ook automatisch aangepast zodat deze aansluit bij die van je campus of organisatie.
Multi-platform app development met Flutter
Flutter app development

Multi-platform app development dankzij Google Flutter

Normaalgesproken ontwikkel je een app specifiek voor Android en specifiek voor iOS, omdat zij standaard een andere codebase gebruiken. Bij de nieuwe campus print app hebben we gekozen om multi-platform te ontwikkelen met Google Flutter. Door met dit relatief nieuwe ontwikkelplatform te werken leveren we een app die vanuit één codebase beschikbaar is voor zowel Android als iOS. 

Apps ontwikkelen met Flutter bespaart niet alleen tijd en kosten, maar zorgt ook voor een meer universele user experience op iOS en Android. Bovendien kunnen we nieuwe functionaliteiten op deze manier sneller en efficiënter ontwikkelen.

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Bas Schleijpen was verantwoordelijk voor dit project en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op