Luisterrust app
#Design #App Development

Luisterrust

Angst en paniek kunnen je leven volledig beheersen en enorm in de weg staan om volop te genieten van het leven. Wouter Manders helpt als ervaringsdeskundige met zijn Vrijheid van Angst Methode anderen om van hun klachten af te komen. De meditatie-app Luisterrust is gebaseerd op deze methode en helpt mensen door angstige momenten heen te komen.

Team
Niels Rijnberg
Developer & Project Manager
Katja van Weert
UX Designer
Bjorn Voesten - Developer
Bjorn Voesten
Developer
Sanne Berkhout - Designer
Sanne Berkhout
Designer

Opdrachtgever

Luisterrust logo

Platform

iOS & Android

Doelen bereikt

  • Binnen 3 maanden van idee tot lancering
70+
meditaties in de app
3
maanden ontwikkeltijd
700+
gebruikers bij lancering
12
testgebruikers tijdens ontwikkeling

Een meditatieapp met een focus

Wouter Manders, oprichter van Luisterrust, helpt al een geruime tijd mensen die last hebben van paniek of angstgevoelens. Met zijn Vrijheid van Angst Methode heeft hij inmiddels al honderden mensen geholpen om te herstellen van hun angst en paniek. Maar om het herstel blijvend te maken, moet je er doorlopend aan blijven werken. Daarom kwam Wouter bij ons met de vraag om een meditatie-app te ontwikkelen gefocust op deze doelgroep.

Afgelopen tijd mocht ik samen met Dutch Coding Company werken aan Luisterrust: dé Nederlandse Meditatie App voor angst & paniek. De samenwerking is heel erg goed bevallen en we werden helemaal begeleid van idee tot uiteindelijk werkende app. Een professionele partij om van je idee een succes te maken.

Wouter Manders
Wouter Manders
Founder van Luisterrust

Een design dat kalmeert

Uiteraard is het belangrijk dat de meditatie-app fijn en rustig aanvoelt. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan het ontwerpen van een esthetische app. We werkten iteratief: dat betekent dat we steeds verbeteringen hebben doorgevoerd door de designs te testen met gebruikers en hun feedback mee te nemen in de volgende ronde. Het resultaat is een app die niet alleen functioneel is, maar ook een schitterend ontwerp heeft.

Componenten van de luisterrust interface

Samenwerking gericht op resultaat

Een goede samenwerking is de basis voor een goed resultaat. We hebben tijdens de hele ontwikkeling nauw samengewerkt met het team van Luisterrust. Tijdens een intensieve kick-off sessie hebben we samen vastgesteld welke functionaliteiten er in de eerste versie van de app zouden komen. Daarna aan de slag: elke twee weken tussentijdse oplevering en samen bijsturen naar een succesvolle lancering. Hierdoor werd de app tijdens het ontwikkelproces alleen maar beter!

Lancering

Een geslaagde lancering

Door de app al tijdens de ontwikkelingen te promoten, kon Luisterrust een wachtlijst opbouwen van geïnteresseerde gebruikers. Daardoor kon er gericht worden getest met een kleine groep testgebruikers, zodat de app nog verder gepolijst kon worden voor de grote lancering. En toen de échte lancering kwam, waren er direct honderden gebruikers in de app.

Luisterrust app

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan