Home Cases INNOVATEST

INNOVATEST

Met het oog op de toekomst is INNOVATEST een toonaangevende innovator op het gebied van hardheid meetmachines. Ze creëren en ontwikkelen nieuwe technieken die nieuwe normen stellen op mechanisch, digitaal en optisch terrein voor moderne en efficiënte hardheidstests.

De vraag

Een verzoek van INNOVATEST was om als aanvullende service een app te hebben om de meest gecompliceerde hardheid berekeningen van veel industrieën op het gebied van hardheidstests te vereenvoudigen.

Ons antwoord

Om de app te ontwikkelen hebben we Flutter gebruikt als framework om de app voor zowel iOS als Android te bouwen. Wat deze case een beetje anders maakte dan andere, is dat de implementaties van de converter en berekeningen lokaal worden uitgevoerd. Omdat elke waarde afkomstig is van een internationaal gecertificeerde norm, hebben we deze normen en de bijbehorende waarden in de app geïmplementeerd.
Scale converter

Aangezien INNOVATEST wereldwijd actief is, zal de app het leven van zijn gebruikers zoveel gemakkelijker maken. Dit wordt gedaan door de Norm te selecteren en vervolgens de juiste Tabel te selecteren met waarden waarnaar je je invoerwaarde wilt laten converteren. Je kan eenvoudig meerdere outputs toevoegen en vervolgens op 'Converteren' klikken om naar de verschillende waarden te converteren.

Innovatest

De app maakt het niet alleen gemakkelijk voor zijn gebruikers om hardheidswaarden om te zetten in de benodigde schaal. Het berekent ook diagonalen en toleranties uit.

Flutter - Dart

We hebben de normen ontvangen van INNOVATEST, echter zijn deze geschreven in C#, een programmeertaal die we niet gebruiken voor het bouwen van mobiele apps. Om gebruik te kunnen maken van de verstrekte informatie, moesten we deze omzetten in de programmeertaal Dart, die wij gebruiken bij onze mobiele ontwikkeling. Vanwege de grote hoeveelheid aantal regels en kolommen hebben we een script geschreven dat alle informatie naar Dart zou vertalen, wat ons veel tijd en moeite bespaart om elke regel te herschrijven.

Innovatest

Zoals in eerste instantie besloten, wilde INNOVATEST niet afhankelijk zijn van de backend voor conversies en berekeningen. De belangrijkste reden is eigenlijk dat deze berekeningen en normen niet in korte tijd veranderen en niet binnen de backend hoeven te worden uitgevoerd.

De backend van de app wordt vooral gebruikt om producten te laden. Naast het omzetten en berekenen van inputs naar de gewenste output waarde hebben we ook een productoverzicht geïmplementeerd, dat beschikbaar is op de website van INNOVATEST. De producten die in de app worden getoond, zijn hardheidsmeters en verbruiksartikelen. Naast de functionaliteit om AR-modellen van het product te zien, hebben we er door middel van grondige tests voor gezorgd dat deze AR's correct worden weergegeven via de cameraweergave van een mobiel apparaat.

Samen met Dutch Coding Company hebben we precies de app kunnen realiseren die we in gedachte hadden. Zelfs ons idee om Augmented Reality te verwerken in de app was geen enkel probleem. Dit functioneerde perfect! Mede dankzij de flexibele en meedenkende instelling van onder andere Job en Stijn werden kleine issues snel verholpen. We zijn dan ook erg trots op het eindresultaat!

Mike Bijlmakers

Multimedia Designer

Hi ik ben Binh. IT Sales Consultant bij Dutch Coding Company
Plan een koffiemoment in.

Hi! Heb jij een baanbrekend idee voor een applicatie en wil je met ons samen kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op