Innovatest app
#Mobile app development #Augmented reality #Converter tool

INNOVATEST_

Test- en productontwikkelingsprofessionals gebruiken hardheidsmeters van INNOVATEST om hun ontwerpen te testen en op basis van de uitkomsten te optimaliseren. We ontwikkelden een app om de meest gecompliceerde hardheid berekeningen van veel industrieën op het gebied van hardheidstests te vereenvoudigen. De app is complementair aan de producten (hardheidstesters) en vergemakkelijkt het voor de gebruiker om waardes naar andere schalen te converteren.

Team
Job Guldemeester
Developer
Stijn Mommersteeg - Developer
Stijn Mommersteeg
Developer
Mia Mirecki - Developer
Mia Mirecki
Developer

Opdrachtgever

Innovatest logo

Branche

Maakindustrie

Gebruikte technologieën

Flutter, Augmented Reality

De vraag

Test- en productontwikkelingsprofessionals gebruiken hardheidsmeters van INNOVATEST om hun ontwerpen te testen en op basis van de uitkomsten te optimaliseren. Een verzoek van INNOVATEST was om een app te laten ontwikkelen om de meest gecompliceerde hardheid berekeningen van veel industrieën op het gebied van hardheidstests te vereenvoudigen. De app is complementaire aan de producten (hardheidstesters) en vergemakkelijkt het voor de gebruiker om waardes naar andere schalen te converteren.

Ons antwoord

Op de vraag of we een converter app willen ontwikkelen is geen 'ja en amen' uit gekomen maar hebben we door co-creatie naast een converter ook een stukje Augmented Reality (AR) meegenomen in de gehele ontwikkeling van de app. Dit is gelukt mede door het flexibele meedenken vanuit het team. Door de implementatie van AR in de app kunnen gebruikers namelijk een impressie krijgen van het formaat van een hardheidsmachine wat een aankoop kan stimuleren.
Scale converter

Omdat INNOVATEST wereldwijd actief is, zal de app het leven van wereldwijde gebruikers zoveel gemakkelijker maken. De app maakt het niet alleen gemakkelijk voor zijn gebruikers om hardheidswaarden met 1 knop om te zetten in de benodigde schaal. Schalen die internationaal erkend en gebruikt worden. De app berekent daarnaast ook diagonalen en toleranties uit. Alle benodigde waardes op 1 plek wat helpt bij verdere productoptimalisatie.

Innovatest
Flutter - Dart

Om de waardes naar de juiste schalen te kunnen laten converteren in de app hebben we de normen ontvangen van INNOVATEST. Deze norman waren echter geschreven in C#, een programmeertaal die we niet gebruiken voor het bouwen van mobiele apps. Om gebruik te kunnen maken van de verstrekte informatie, hebben we deze moeten omzetten in de programmeertaal Dart. Een taal die wij veel gebruiken bij mobiele ontwikkeling. Hierin hebben wij onze technische kennis toegepast om niet alleen ons werk efficïent uit te kunnen voeren maar ook om de doorlooptijd van het project niet onnodig te verlengen door alle C# code regel voor regel te herschrijven naar Dart. Hierdoor blijft het team de juiste focus houden op kwaliteit in de algehele app ontwikkeling.

Innovatest

Bij start is aangegeven dat INNOVATEST niet afhankelijk wilde zijn van de backend voor conversies en berekeningen. De belangrijkste reden is dat deze berekeningen en normen niet in korte tijd veranderen en dus niet binnen de backend hoeven te worden gecalculeerd. De backend van de app wordt vooral gebruikt om producten te laden.

Samen met Dutch Coding Company hebben we precies de app kunnen realiseren die we in gedachte hadden. Zelfs ons idee om Augmented Reality te verwerken in de app was geen enkel probleem. Dit functioneerde perfect! Mede dankzij de flexibele en meedenkende instelling van onder andere Job en Stijn werden kleine issues snel verholpen. We zijn dan ook erg trots op het eindresultaat!

Mike Bijlmakers

Multimedia Designer

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan