HomeBlogDutch Coding Company plant 10.000 bomen met de Green Cloud
Dutch Coding Company plant 10.000e boom
#Nieuws
Glenn Bergmans, business director Dutch Coding CompanyGlenn Bergmans
1 december 2020

Dutch Coding Company plant 10.000 bomen met de Green Cloud

Vorig jaar lanceerden we de Green Cloud om al onze webapplicaties en apps klimaat-positief te hosten. Voor elke app in de Green Cloud planten we elke maand meerdere bomen. Het is een succes! We zijn fors gegroeid, er zijn veel apps bijgekomen en deze maand hebben we de 10.000ste boom geplant.

Door de corona crisis zagen ook wij de aanvragen teruglopen. Even waren we bang dat onze ambitieuze plannen in het water vallen zouden vallen. “In plaats van stilzitten en afwachten, hebben we dit moment aangegrepen om te investeren, tegen de conjunctuur in.” aldus Glenn Bergmans, business director. “We hebben een aantal digitale producten waarmee klanten razendsnel ideeën valideren, versneld gelanceerd.” En met succes: dit jaar verwachten we voor ons bedrijf een groei van ruim 70%.  

Onze webapplicaties en apps zijn toegankelijk via een cloud. Dat dat veel energie verbruikt, daar zijn we ons van bewust. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen zetten we ons daarom in voor klimaatpositieve hosting. Onze servers draaien op energiezuinige technologieën en elke maand planten we meerdere bomen. Op deze manier dragen de gebruikers van de app bij aan een beter milieu, soms zelfs zonder dat ze het doorhebben.

Duurzame hosting partner

De forse groei van ons bedrijf heeft ook het aantal webapplicaties en apps in de Green Cloud flink doen toenemen. Dankzij dit grote succes kunnen we met trots zeggen dat we vandaag de 10.000ste boom hebben geplant. “Dat is boven al onze verwachtingen”, aldus creative director Bas Schleijpen. “We vinden het fantastisch dat we op deze manier een bijdrage te leveren aan het behoud van de planeet.”  

We zetten ons graag in om duurzame initiatieven te ondersteunen. Zo hebben we Groep-één, een groep actieve studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die zich inzet voor duurzaamheid, een jaar lang Green Cloud hosting aangeboden. “Zo geven we meteen iets terug aan het ecosysteem waar we vandaan komen.” aldus Schleijpen.

Zo werkt de Green Cloud

Een boom reduceert gemiddeld 307 kg CO2, door dit op te nemen uit de lucht en om te zetten in zuurstof. Een populaire app waarvan de cloud op grijze energie draait, heeft een uitstoot van zo’n 325 kg CO2 per maand. Voor een gemiddelde app in onze Green Cloud planten we elke maand 10 tot 15 bomen. Dat betekent een reducering van meer dan 3000 kg CO2 per maand! 

Het duurt even voor een boom CO2 heeft omgezet, maar op lange termijn kunnen we dankzij onze Green Cloud enorme hoeveelheden CO2 reduceren. Voor het planten van de bomen werken we samen met Eden Reforestation Project. Zij dragen er zorg voor dat de bomen worden geplant en in leven worden gehouden. De lokale bevolking krijgt niet alleen betaald om de bomen te planten, maar krijgt ook een vergoeding voor het beschermen van de bomen. Dat maakt de kans dat de bomen voortijdig worden gekapt minimaal en biedt bovendien werkgelegenheid in arme gebieden.

Meer informatie over de Green Cloud

Klik hier

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan