Eindhoven academy
#App development #Brainport #Web development

Edu-tech app voor Eindhoven Academy

Eindhoven Academy daagt hun deelnemers in het meerdaagse LIBRE opleidingstraject uit hun leiderschap te ontwikkelen en de Brainport regio te leren kennen. Dit vergt veel communicatie en uitwisseling van documenten tussen de trainers en de deelnemers. Hiervoor hebben we een applicatie ontwikkeld waar deelnemers bestanden kunnen vinden, en tevens onderdeel zijn van het alumni netwerk van Eindhoven Academy.

Het team
Nick Verbeet - Projectmanager
Nick Verbeet
COO
Niels Rijnberg
Developer
Bjorn Voesten - Developer
Bjorn Voesten
Developer

Opdrachtgevers

Eindhoven Academy

Branche

Training & Educatie

Platforms

Web, Android & iOS

Technologieën

Samengevat
  • Alle informatie voor deelnemers in één handige app beschikbaar, dus ook bij bedrijfsbezoeken op locatie
  • Geïntegreerd alumni netwerk
  • Koppeling met het CRM van Eindhoven Academy waardoor deelnemers automatisch worden toegevoegd
  • Meer dan 300 deelnemers hebben met de app gewerkt, verspreid over 16 cohorten van het LIBRE programma

Speciaal voor Eindhoven Academy ontwikkelden wij een maatwerk app.

  • Communicatie: voor documenten, vragen, berichten en evenementen.
  • Netwerk: Makkelijk verbonden met het netwerk van andere deelnemers, alumni en sprekers.
  • Events: Deel evenementen, laat zien wie er nog meer gaat en makkelijk toevoegen aan je agenda.
  • Professioneel: Eén duidelijk communicatiepunt, helemaal in de stijl van Eindhoven Academy.

Eindhoven Academy biedt trainingen en opleidingen aan op het gebied van een succesvolle samenwerking in de Brainportregio Eindhoven. De trainingen van Eindhoven Academy waren een succes, maar de communicatie en uitstraling naar deelnemers kon professioneler.

Documenten en eventdata werden verstuurd per email, het netwerk werd bijgehouden op LinkedIn en snelle communicatie gebeurde met whatsapp. Eindhoven Academy liep dan tegen problemen aan als een deelnemer geen whatsapp gebruikte, of een email had gemist. Bovendien was het voor oud deelnemers lastig om contact te houden.

Krachtige app

Hiertoe ontwikkelden wij de Eindhoven Academy app voor zowel Android als iOS. De app is exclusief voor deelnemers aan de programma’s van de Eindhoven Academy. Zij kunnen inloggen met een wachtwoord dat Eindhoven Academy met enkele klikken voor ze kan maken.

In de app kunnen deelnemers, alumni en andere relaties uit het netwerk van de Eindhoven Academy met elkaar communiceren, informatie delen en bestanden downloaden. Verder vind je er relevante events en houdt de Eindhoven Academy haar netwerk op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Inclusief een webplatform

Hoewel de meeste deelnemers over een geschikte smartphone beschikken, zijn er altijd een paar mensen die liever geen app gebruiken. Daarom hebben we naast de app ook een webplatform ontwikkeld.

Het webplatform heeft alle functionaliteiten van de app, alleen dan via een moderne webportal. Hier kunnen de deelnemers met dezelfde gegevens inloggen als bij app. Ook handig als ze een aantal documenten op hun computer willen bekijken.

Customer Relations Management geïntegreerd

De deelnemers en sprekers komen automatisch in de app te staan. Dat gebeurt met de koppeling die we met het Customer Relations Management (CRM) systeem van Eindhoven Academy hebben gemaakt.

In het CRM systeem houden zij alle gegevens bij van deelnemers, sprekers en prospects. Met één klik op de knop kunnen deze ook worden toegevoegd aan de app.

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan