Codeskillz applicatie
#Gamification #Edu-tech #Web platform

CodeSkillz

Digitale basisvaardigheden, mediawijsheid en computational thinking zijn 21ste eeuwse vaardigheden die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Ook in het voortgezet onderwijs worden deze vaardigheden een steeds belangrijker onderdeel van het curriculum. Codeskillz, een spin-out van Dutch Coding Company die nu bekend staat onder DigiReady, bedacht een online lesmethode, gebaseerd op gamification, om middelbare scholieren de vaardigheden bij te brengen die ze voorbereiden op de toekomst.

Team
Nick Verbeet - Projectmanager
Nick Verbeet
COO
Marco Boers - Developer
Marco Boers
Developer

Opdrachtgever

CodeSkillz logo

Branche

Onderwijs

Behaalde doelen

Meer dan 3000 leerlingen per jaar op in de online lesomgeving

Gebruikte technologieën

Vue.js, PHP Laravel

De vraag

Digitale basisvaardigheden, mediawijsheid en computational thinking zijn 21ste eeuwse vaardigheden die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Ook in het voortgezet onderwijs worden deze vaardigheden een steeds belangrijker onderdeel van het curriculum. Codeskillz bedacht een online lesmethode, gebaseerd op gamification, om middelbare scholieren de vaardigheden bij te brengen die ze voorbereiden op de toekomst.

Ons antwoord

Voor CodeSkillz ontwikkelden wij de online lesmethode met een serious game als basis. Door het toepassen van gamification wordt het leren van de 21ste eeuwse vaardigheden voor de leerlingen leuk gemaakt. De game engine die we hebben ontwikkeld voor CodeSkillz zorgt ervoor dat de level designers alle kanten op kunnen en het verhaal perfect aansluit bij de interesses van de leerlingen. Doordat we ook een managementdashboard hebben ontwikkeld kunnen de levels bovendien gemakkelijk online worden toegevoegd en aangepast.
gamification

Gamification houdt de aandacht erbij

De gamification elementen zorgen ervoor dat de intrinsieke motivatie van de leerlingen geprikkeld wordt. Leerlingen leren beter wanneer ze geïnteresseerd zijn, daarom dat we deze case hebben ingestoken als serious game en game development het belangrijkste onderdeel is van deze opdracht. 

Doordat we een eigen game engine hebben ontwikkeld zijn de mogelijkheden voor het level design eindeloos. We werken nauw samen met de level designers om ervoor te zorgen dat de wensen die zij hebben aansluiten op de mogelijkheden van de game engine.

Gamification
Dynamic structure

Dynamische lesmethode door managementomgeving

Doordat de levels dynamisch zijn opgezet kan CodeSkillz zelf levels en vragen toevoegen aan de lesmethode. Hierdoor kan CodeSkillz razendsnel nieuwe hoofdstukken ontwerpen en door leerlingen laten spelen. Ook zijn eenvoudig levels aan te passen mocht er iets niet helemaal goed staan.

Dankzij deze flexibiliteit kan CodeSkillz eenvoudig experimenteren met vragen en opdrachten zodat de lesstof perfect aansluit op het niveau van de leerlingen.

Dynamische lesmethode
Successful demo

Succesvol funding opgehaald en eerste klanten getekend

Mede dankzij de fijne demos en strakke omgeving heeft CodeSkillz succesvol funding opgehaald. Een aantal maanden later, na het ontwikkelen van de lesmethode, maakte CodeSkillz bekend dat de eerste school is aangesloten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het aansluiten van nog meer scholen en zijn ze plannen aan het maken voor volgende levels en uitbreidingen van de lesmethode.

Nieuwsitem over lancering CodeSkillz

Wij hebben nauw samengewerkt met Dutch Coding Company bij de ontwikkeling van het leerlingplatform van onze digitale lesmethode. Door middel van het werken met sprints schakelden ze altijd snel, wij hebben dat als zeer prettig ervaren. Ook was Dutch Coding Company zeer flexibel in zowel het op- als afschalen. Het resultaat is een prachtig platform waarmee leerlingen aan hun 21e eeuwse vaardigheden werken!

Laura Nijenhuis

Founder

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan