HomeCasesCanon Campus Print

Canon Campus Print

Multi-platform printing app in Flutter voor Canon Nederland

Voor Canon ontwikkelden wij een Campus Print app. Een app waarmee gebruikers makkelijk vanaf hun smartphone documenten kunnen printen. De app is zo ontwikkeld dat deze qua layout kan worden aangepast naar verschillende brand-identities. Zo kan de app door Canon worden ingezet op verschillende hogescholen, in hun eigen herkenbare huisstijl.

De vraag

Canon Nederland is koploper in de innovatie en ontwikkeling van intelligente printsystemen. Met de in-house ontwikkelde app konden gebruikers al printopdrachten versturen naar de dichtstbijzijnde printer op hun campus, universiteit of school. Canon stelde ons de vraag: kunnen jullie op korte termijn een app ontwikkelen die zich aanpast aan de huisstijl van de klant en foutloos communiceert met onze intelligente printservice?

Ons antwoord

Een app met één doel: snel en efficiënt bestanden kunnen afdrukken. De achterliggende complexe stappen van het printsysteem hebben we volledig geïntegreerd en zijn onzichtbaar voor de gebruiker. Doordat de look-en-feel zich automatisch aanpast aan de huisstijl van de onderwijsinstelling of organisatie, ontstaat een optimale User Experience en een voor de gebruiker vertrouwde omgeving. Om ervoor te zorgen dat Canon koploper blijft, zijn wij continu bezig de app verder te ontwikkelen en verbeteren. Met nieuwe features en updates zorgen we ervoor dat studenten en medewerkers de beste print-ervaring hebben én houden.
Adaptive design

Specifieke app voor elke campus

De app is volledig geïntegreerd met de bestaande campus omgevingen, zoals uniFLOW en het Canon Campus portaal. Gebruikers kunnen inloggen met het account dat ze ook op de campus gebruiken. De eerste keer dat ze app starten kiezen ze de omgeving en moet men eenmalig inloggen. Daarna onthoudt de app de gegevens zodat de app snel en makkelijk gebruikt kan worden.

Met de Campus Print app print en betaal je eenvoudig vanaf je telefoon of tablet. Je printopdracht haal je vervolgens op bij elke Canon printer op de campus of bij je organisatie.

De Canon Campus Print-app
Flutter app development

Multi-platform app development dankzij Google Flutter

Normaal gesproken ontwikkel je een app specifiek voor Android en specifiek voor iOS, omdat zij standaard een andere codebase gebruiken. Bij de nieuwe Campus Print App hebben we gekozen om multi-platform te ontwikkelen met Google Flutter. Door met dit relatief nieuwe ontwikkelplatform te werken leveren we een app die vanuit één codebase beschikbaar is voor zowel Android als iOS.

Apps ontwikkelen met Flutter bespaart niet alleen tijd en kosten, maar zorgt ook voor een meer universele User Experience op iOS en Android. Bovendien kunnen we nieuwe functionaliteiten op deze manier sneller en efficiënter ontwikkelen.

De Canon Campus print-app gemaakt in Flutter

Glenn Bergmans

Founder & Business Director

Ben je van plan om een nieuw digitaal product te lanceren? We bieden nieuwe klanten nu tot wel 25% korting op een launch-ready MVP.

Vraag naar de voorwaarden

Contact