HomeCasesAutoscriber

Autoscriber

Autoscriber ondersteunt de medisch professional door een groot deel van de administratieve handelingen te automatiseren.

De vraag

Autoscriber is een kersverse startup uit Eindhoven die medisch professionals ontlast door administratieve handelingen in het elektronisch patiëntendossier (EPD) te automatiseren. Door intake gesprekken met patiënten automatisch te documenteren in het EPD met behulp van Artificial Intelligence (AI), heeft de doctor tijdens het gesprek meer tijd en aandacht voor de patiënt zelf en het stellen van de juiste vragen. De vraag aan ons: maak een app die ‘meeluistert’ bij het gesprek, en de audio direct naar de AI streamt.

Ons antwoord

We hebben in Flutter een heel simpele app ontwikkeld voor doctoren, waardoor zij met één druk op de knop het gesprek kunnen opnemen en naar Autoscriber kunnen sturen. Autoscriber zet vervolgens zelf het gesprek om in medische notities in het EPD en haalt met behulp van hun eigen AI automatisch de juiste symptomen uit het gesprek. Natuurlijk is het belangrijk dat de medische data veilig blijft, dus is de app opgezet met extra aandacht voor de vertrouwelijke data.
AI

Directe verbinding met AI

De app vraagt eerst toestemming om het gesprek op te nemen. Zodra de toestemming is verleend, wordt er een directe verbinding opgezet met de AI module in de cloud van Autoscriber. Het gesprek wordt real-time in kraakheldere kwaliteit naar de AI gestreamd, waardoor de AI live aan de slag kan en de notities voor de dokter kan maken. Hierdoor kan de behandelaar direct met de notities aan de slag.

Verbinding AI

Simpele interface

We willen dokters ontlasten, dus de app moet zo simpel mogelijk werken. Met één knop is de opname te starten en stoppen, waardoor de app eigenlijk geen verdere uitleg behoeft. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de app 100% transparant functioneert, dus we laten duidelijk zien wanneer de app aan het opnemen is en wanneer de microfoon uitgeschakeld is. Ook verifiëren we aan de start nog even de identiteit van de dokter en patiënt om te voorkomen dat data in het verkeerde dossier terecht komt.

beveiliging

Veiligheid

De beveiliging van medische data is natuurlijk van het allerhoogste belang om de app te kunnen vertrouwen. Alle audio wordt via een versleutelde verbinding opgestuurd naar de servers, waardoor er geen ongewenste buitenstaanders kunnen meeluisteren. Daarnaast slaat de app helemaal geen audiodata op: alle data wordt verwerkt en opgeslagen op de beveiligde servers. Als een dokter zijn/haar telefoon verliest, geeft dit dus geen enkel datalek. Zo houden we de intake privé.

Vertrouwelijk
Glenn Bergmans, business director Dutch Coding Company

Glenn Bergmans

Founder & Business Director

Ben je van plan om een nieuw digitaal product te lanceren? We bieden nieuwe klanten nu tot wel 25% korting op een launch-ready MVP.

Vraag naar de voorwaarden

Contact