HomeCasesPlannen met behulp van een algoritme: Alibi doet het

Plannen met behulp van een algoritme: Alibi doet het

Voor Alibi, een nieuwkomer op de projectplanning-markt, ontwierpen en ontwikkelden wij een online planning-tool, aangedreven door intelligent planning algoritme. Lees verder om te zien wat we voor Alibi hebben ontwikkeld - en hoe we in no time een web-applicatie naar een mobiele applicatie hebben doorvertaald. 

De vraag

Om werkdruk onder werkend-Nederland te verlagen, heeft Jochem, oprichter van Alibi, een algoritme ontwikkeld die een ideale planning genereert. Het idee zat al goed in zijn hoofd, maar voor de technische uitvoering had hij een partner nodig die mee kon denken. Op het gebied van User Experience en User Interface Design, maar ook voor de technische ontwikkeling van de applicatie.

Ons antwoord

Voor dit project hebben wij zowel User Experience Design, User Interface Design en de App ontwikkeling verzorgd. Samen met Jochem en onze UX-partner Less or More, zetten wij in een halfjaar tijd een applicatie neer met een goede fundering.

Een goed begin

Om van Alibi een succes te maken hebben we ervoor gekozen om met een gedegen User Experience (UX) fase te starten. Wij geloven erin dat het goed onderzoeken van je gebruikers, testen van je ideeën en iteratief ontwikkelen de fundering is voor een kwalitatief hoogwaardige applicatie. Tijdens deze fase hebben we wireframes gemaakt, interviews gehouden met potentiële gebruikers en verschillende testrondes gehouden om componenten van de applicatie zoals wij hem voor ogen hadden te valideren.

Iteratief ontwikkelen

Geen half werk 

Onze klant had de wens om snel de markt op te gaan, om te kunnen testen met echte gebruikers. We kozen ervoor om iteratief te ontwikkelen, en ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk een applicatie live hadden staan. En zo gezegd, zo gedaan! In no-time stond er een webapplicatie - gebouwd in Flutter web, die door de echte gebruikers getest kon worden.

Multi platform app

Change of plans

Dat het een goede keuze was om snel live te gaan bleek al in de eerste weken. Uit het user-research was gebleken dat mensen van plan waren om de applicatie vooral op desktop te gaan gebruiken, maar toen we eenmaal live gingen bleek dat tóch veel bezoekers via mobiel op de app terechtkwamen. Back to the drawingboard dus, want mobiel stond tot dan toe nog niet hoog op ons prioriteitenlijstje. Gelukkig hadden we in de ontwikkeling al rekening gehouden met het feit dat we snel zouden moeten schakelen, en zo geschiedde. Binnen één sprint heeft ons development-team van de desktopapplicatie ook een goed werkende mobiele variant met native performance gemaakt.

null

Live!

We zijn live!

Inmiddels staat de applicatie live, en zijn we nog altijd aan het schaven om het beste resultaat te bereiken. Samen met Jochem, de oprichter van Alibi, blijven we kijken naar verbeteringen en zorgen we ervoor dat zowel de app als de website waarop de app wordt gepromoot continu wordt verbeterd. Een duurzame samenwerking voor een kwalitatief hoogwaardig product.

Wil je Alibi zelf ook eens proberen? Kijk dan even op alibitoday.com of download de app in de app stores! 

Ik ben ontzettend dankbaar voor de succesvolle samenwerking met Dutch Coding Company in het project Alibi. Samen hebben we bewezen dat passie, expertise en teamwork de sleutel zijn tot het behalen van buitengewone resultaten. Nog altijd ontwikkelen we samen aan de app, en schaven we iedere week aan een nóg betere gebruikerservaring.

Jochem Mos - Founder Alibi
Jochem Mos

Founder Alibi

Glenn Bergmans, business director Dutch Coding Company

Glenn Bergmans

Founder & Business Director

Ben je van plan om een nieuw digitaal product te lanceren? We bieden nieuwe klanten nu tot wel 25% korting op een launch-ready MVP.

Vraag naar de voorwaarden

Contact