Home Blog Fast-forward naar de toekomst met een design sprint
Design sprint

Fast-forward naar de toekomst met een design sprint

29 april 2021 Martijn Imhoff - Developer 2 min

Als je in een tijdmachine zou kunnen springen en een paar maanden in de toekomst zou kunnen kijken om te zien hoe je digitale product idee uitpakt. Zou jij het doen?

 

Nou, met een design sprint kan dat! Oke, ongeveer dan: wij verkopen geen tijdmachines, maar door een design sprint te doen, beantwoord je in korte tijd de belangrijkste business vragen. Wij zijn niet de enige die dat denken. Design sprints worden ontwikkeld en aanbevolen door Google. In plaats van een volledige ontwikkelingscyclus te doorlopen voor een nieuw product, gaan we in enkele dagen van een ruwe schets naar een getest prototype.

 

Design sprint vóór productontwikkeling

Voordat we beginnen met het ontwikkelen van een digitaal product, raden we vaak aan om eerst een design sprint te doen. Door in een vroeg stadium te testen en feedback van de markt te verzamelen, worden de producten die we maken waardevoller voor de eindgebruikers. De belangrijkste features en functionaliteiten zijn dan namelijk heel duidelijk en we weten hoe we het product zo moeten ontwerpen dat gebruikers er dol op zullen zijn.

Design sprint whitepaper

Ontvang onze gratis whitepaper over design sprints en hoe deze waarde kunnen toevoegen bij het maken van een nieuw digitaal product.

Download de whitepaper

Hoe werkt een design sprint?

Een reguliere ontwikkelingscyclus bestaat uit vier fasen: ideevorming, bouwen, lanceren en leren. Bij een design sprint slaan we het bouw- en lanceringsgedeelte over en gaan in plaats daarvan direct naar het leergedeelte. Dit wordt in korte tijd gedaan: innovatie in een snelkookpan.

Hoe lang duurt een design sprint?

Afhankelijk van je behoeften duurt het proces drie tot vijf dagen met een klein team van ongeveer vijf personen. We zullen een aantal van onze design sprint experts meenemen, en er zijn daarnaast minimaal twee mensen uit jouw organisatie nodig om een ​​goede balans te behouden. Door een design sprint te doen, comprimeer je maanden van ontwerpwerk in een paar dagen, voordat je veel tijd en geld investeert in het inhuren van programmeurs.

Download onze whitepaper

Wil je meer weten over wat een design sprint voor jouw organisatie kan betekenen? Download onze whitepaper 'Design sprint: fast-forward into the future'

Download de whitepaper

Dit vind je misschien ook interessant:

Benieuwd hoe we andere bedrijven hebben geholpen te groeien? Download ons Portfolio 2023 voor een selectie uit onze recente projecten.

Download