Videobellen
Voor overleg waarbij chatten niet volstaat zijn ook wij inmiddels bekend met het fenomeen videobellen. Bij videobellen is er meer aandacht dan bij chat en voorkomen we dat we elkaar helemaal uit het oog verliezen in deze lastige tijd. Er is een enorm aanbod in videocall software, wat het best lastig kiezen maakt. Verderop in dit artikel beschrijven we de alom bekende én onze favoriete opties.
Bij Dutch Coding Company gebruiken wij videobellen voor meerdere doelen. In de ochtend houden we een stand-up: een vaste meeting waarbij we elkaar op de hoogte brengen van wat we die dag gaan doen. Ook voor besprekingen over een bepaald project (waarbij we wat dieper op de stof in moeten gaan) en voor onze meetings met klanten of partners maken we gebruik van videobellen.
Maar genoeg serieuze praat: ook de gezellige dingen kunnen wij digitaal! Vóór corona planden wij regelmatig ‘meetings’ om het gezellig te houden, dat zit ten slotte in onze cultuur. Zo lunchten we altijd samen en was er de vrijdagmiddagborrel. Omdat we dit nu niet meer kunnen fysiek organiseren, hebben we om 12:30 een virtuele lunch en op vrijdagmiddag een virtuele borrel. Zo zien en spreken we elkaar toch even regelmatig en houden we het gezellig!
Google Hangouts
Als je gebruikmaakt van Google Calendar heb je het vast al een keer voorbij zien komen: Google Hangouts, het platform van Google voor online meetings. Als je een meeting in je agenda zet, wordt er meestal zelfs automatisch een hangouts link toegevoegd. Via dit platform kun je videobellen en je scherm delen, maar het heeft ook de unieke feature dat je zelfs zonder internet via je telefoon bij de meeting aanwezig zijn.
Skype
Een old-time favorite die nog steeds zijn werk goed doet. Het voordeel van Skype is dat de wat ‘oudere’ generaties er vertrouwd mee zijn. Vaak is het standaard geïnstalleerd op computers en telefoons. Een nadeel is dat Skype niet met zijn tijd is meegegaan en geen extra functionaliteiten heeft toegevoegd. Het is dus absoluut geen alles-in-een tool.