HomeBlogBomen planten met websites en apps in de nieuwe Green Cloud
Duurzame hosting
#Nieuws
Glenn Bergmans, business director Dutch Coding CompanyGlenn Bergmans
23 december 2019

Bomen planten met websites en apps in de nieuwe Green Cloud

Websites en apps die CO2 reduceren in plaats van opwekken - dat is binnenkort mogelijk met onze nieuwe Green Cloud. Bij het gebruik van websites en apps in deze cloud worden maandelijks bomen geplant. Hoe meer gebruik, hoe meer bomen.

Bomen planten met jouw website of app

Websites en apps zijn online bereikbaar middels de cloud. Daarvoor is er echter veel stroom nodig. Cloud omgevingen bestaan namelijk uit krachtige computers en moeten altijd online zijn. Om dat te compenseren kiezen we met Dutch Coding Company al voor groene energie voor onze cloud. Enkel CO2 uitstoot minimaliseren gaat echter niet voldoende zijn om het klimaatprobleem op te lossen, we moeten actief actie ondernemen en positieve impact maken. Daarom lanceren we in januari Green Cloud: voor alle apps en websites in deze cloud worden bomen geplant. 

Voor websites en apps op de Green Cloud worden elke maand een of meerdere bomen gepland. Hoe meer de app of website wordt gebruikt, hoe meer bomen worden geplant. Zo maken gebruikers van de website of app op de Green Cloud een positieve klimaatimpact. Gewoon door simpelweg de website of app te gebruiken.

Meest duurzame hosting van Nederland

Hoe worden de bomen gepland?

Om de hoge CO2 besparing te behalen moeten de bomen gemiddeld 25 jaar blijven staan. Om te garanderen dat zo min mogelijk bomen voortijdig worden gekapt wordt samengewerkt met de Eden Reforestation Projects. Zij zorgen dat de bomen worden geplant door lokale bewoners. Zij krijgen niet alleen eerlijk betaald voor het planten van de bomen, maar ook een vergoeding om de bomen in leven te houden. Daardoor is de kans dat de bomen voortijdig worden gekapt minimaal. Bovendien zorgt het project voor werkgelegenheid in arme gebieden. Dit gebeurd onder meer in Nepal, Madagascar en Indonesië.

Duurzame hosting green cloud

Hoeveel CO2 bespaart een boom?

Elke boom reduceert in 25 jaar gemiddeld 307kg CO2. Dat is net iets meer dan een vlucht van Eindhoven naar Madrid. Met een gemiddelde app in de Green Cloud worden elke maand 10 tot 15 bomen gepland. In een paar jaar tijd kunnen dus enorme hoeveelheden CO2 gereduceerd worden met je app of website.

Snelle hosting

Razendsnelle cloud van topkwaliteit

De kwaliteit van Green Cloud is op en top. Wij voeren proactief security updates en tests uit om de kwaliteit waarborgen. We monitoren je website of app actief zodat we direct kunnen ingrijpen als er toch iets misgaat. Onze server architectuur is opgezet door security en performance specialisten. Ze hebben de server zo ingericht dat je website of app razendsnel laadt. Daarnaast voeren ze regelmatig checks uit op potentiële veiligheidslekken en vulnerabilities. Bovendien beschikt ons datacenter over ISO 27001 certificering. Zo zorgen zij ervoor dat onze setup zeer veilig is zodat je data niet op straat komt te liggen.

Hoe kan ik overstappen?

Alle bestaande klanten van Dutch Coding Company worden kosteloos overgezet en zij betalen ook geen extra kosten voor de nieuwe cloud hosting.

Ben je nog geen klant? Bekijk dan onze hosting pagina voor een geschikt pakket voor jou website of app.

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan