HomeBlog10e editie van de CHECKOUT dev meetup
CHECKOUT cards
#Nieuws #Cultuur
Glenn Bergmans, business director Dutch Coding CompanyGlenn Bergmans
8 september 2023

10e editie van de CHECKOUT dev meetup

Aan het einde van de COVID crisis, hadden we allemaal behoefte aan wat menselijke interactie. Dat was het moment waarop Dutch Coding Company het initiatief nam voor CHECKOUT: een gemoedelijke meetup om te ontmoeten, verbinden en leren voor iedereen die werkt in Digital. Het was meteen raak, en gelijkgezinde software bedrijven in Eindhoven haakten aan. Over twee weken is alweer de 10e editie, dus het is tijd voor wat nostalgie!

De gezelligste dev meetup in Eindhoven

Het concept is simpel: we hosten een meetup bij een bedrijf in Eindhoven en beginnen met een korte, inspirerende presentatie. Dat kan alles zijn: we hebben dingen voorbij zien komen van UX tot cyber security. Na de keynote is er pizza en bier. Zo bouwen we nieuwe vriendschappen en versterken we de Digital community in Eindhoven. Dat is ook waarom het onze missie is om de gezelligste meetup in Eindhoven te zijn.

De digitale community van Eindhoven

Er is geen plek zoals Eindhoven voor design en technologie. Met een aantal van de slimste en creatiefste geesten van Nederland is Eindhoven het hart van innovatie. Helaas was de community gefragmenteerd en er waren geen regelmatige ontmoetingsmomenten bij verschillende bedrijven, disciplines en programmeertalen. Dat is zonde, want we kunnen zo veel leren van elkaar.

Met CHECKOUT hebben we het doel gezet voor onszelf om een plek te zijn waar creators van allerlei verschillende achtergronden, technologieën en bedrijven kunnen ontmoeten. Daarom is CHECKOUT gratis en open voor iedereen die wil aanhaken (er zijn wel eens mensen van ver buiten Eindhoven geweest). Hoe we dit hebben laten werken? Nou, we hebben het vooral niet alleen gedaan. In de afgelopen 10 edities zijn we op bezoek geweest bij Eventix, Foreside, Byont, OWOW, en Studyportals. Het is heel erg leuk om de verschillende plekken in Eindhoven waar de digitale innovatie wordt waargemaakt te bezoeken.

Keynote sprekers

In 10 edities hebben ook 10 keynotes gehad. Elke presentatie werd gegeven door iemand die heeft bijgedragen aan een awesome digitaal project. De onderwerpen liepen ver uiteen zodat ze wat nieuwe creativiteit konden brengen, en natuurlijk een interessante discussie later op de avond.

Dit waren onze sprekers

  1. Hidde Schultze: Coronamelder app
  2. Zeno Kapitein: Interfaces die zich aanpassen aan de vaardigheden van de gebruiker
  3. Jan Jaap de Groot: Toegankelijkheid in mobiele apps
  4. Jean-Paul Sablerone: Cyber security 4.0
  5. Thomas & Dees: Microservices
  6. Mia Mirecki: End-User Programming
  7. Andrew Rutgers: IoT Protocols in EV opladen
  8. Zep Fietje: HTML (inplaats van JSON) API’s
  9. Tom Kruijsbergen: Custom Search Algorithms
  10. Evelyn van der Burg: Gamification voor een Positieve Impact

Op naar nog 10 CHECKOUT events, en dan nog eens 10

Elke editie hebben we meer bezoekers gehad en we hopen dat we de digital community in Eindhoven nog beter kunnen verbinden. Maar als we nog een beetje groeien, kunnen we de community nog beter verbinden. Daarvoor zoeken we natuurlijk nog altijd interessante sprekers die echte publiekstrekkers zijn, en bovenal nog leuke organisaties die onze liefde voor de Eindhovense community delen en een meetup willen hosten (neem contact op met stdin@checkout.events).

Ben je erbij?

De 10e editie is op 22 September in Microlab

Meld je aan

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan