Onderhoudskosten app ontwikkeling

Met welke kosten voor onderhoud moet je rekening houden bij app ontwikkeling?

Voor een professionele app is onderhoud nodig: ook na de app ontwikkeling moet je app up-to-date blijven. De besturingssystemen van Apple (voor iOS apps) en Google (voor Android apps) zijn namelijk constant in ontwikkeling en gebruikers verwachten dat je app de nieuwste mogelijkheden en functionaliteiten blijft ondersteunen. Hieronder een overzicht van de onderhoudskosten waar je rekening mee moet houden na app ontwikkeling.

App Support

Support en ondersteuning bij Android en iOS updates

Apple en Google zijn constant bezig met het doorontwikkelen van hun app platforms en apparaten. Bij iOS of Android updates kan het zijn dat bepaalde app functionaliteiten niet meer worden ondersteund of op een andere manier moeten worden geïmplementeerd. Vaak zijn deze updates in enkele uren door te voeren door een ervaren app developer, maar het moet wel gebeuren.

Met de meeste van onze klanten werken wij met een service agreement waarbij we deze updates verwerken. Zo een service agreement begint bij €350,- per maand, afhankelijk van de complexiteit van de app en de gewenste reactietijd. Alternatief kunnen wij ook werken op nacalculatie tegen uurtarief.

kosten app ontwikkelen

Kosten voor app updates

Software is nooit af en gebruikers verwachten dat je app wordt doorontwikkelt. Ervaring leert dat na gebruik er toch wat kleine punten naar boven komen waarmee de gebruikerservaring van worden verbeterd. Een knop op een andere plek of net iets meer uitleg bij een bepaalde functionaliteit kan soms leiden tot een veel betere gebruikerservaring. Voor kleine updates werken wij vaak met een ontwikkelstrippenkaart waarmee wij dit soort kleine updates op jou aanvraag doorvoeren. Zo kun je snel doorontwikkelen maar kom je niet voor onverwachtte kosten te staan.

Kosten app in appstore plaatsen

Kosten app in appstore plaatsen

Nadat de app ontwikkeling is afgerond wordt de app gepubliceerd in de stores. Hier zijn echter ook kosten aan verbonden vanuit Google en Apple. Voor Android apps betaal je éénmalig €25,- om apps te kunnen publiceren op de Google PlayStore. Bij Apple betaal je €99,- per jaar om iOS apps te publiceren in de AppStore. 

Met Dutch Coding Company hebben wij een licentie voor zowel de PlayStore als de AppStore en voor onze klanten publiceren wij de app kostenloos onder onze licentie.

onderhoudskosten app hosting

Hostingkosten app

Indien je app gebruik maakt van data in de cloud, houd dan rekening met kosten voor hosting. Voor een goede app is het belangrijk dat de service altijd bereikbaar blijft en daar komen ook kosten bij kijken. De kosten zijn sterk afhankelijk de hoeveelheid gebruikers en de uptime. Verwacht je echter vele gebruikers en mag de app geen seconde offline zijn, houdt dan rekening met fors hogere kosten. Bekijk onze hosting pagina voor actuele prijzen.

Benieuwd naar onze app development services?

Nu je de onderhoudskosten van een app in kaart brengt, is het wellicht interessant om te kijken naar een app developer..

iOS App ontwikkelaar

iPhone, iPad of iOS developer

Icon of iOS App ontwikkelaar

iPhone/iOS apps zijn razend populair! Wij hebben uitstekende app developers in ons team, zoals native iOS app development in Swift.

Ontdek

Android App ontwikkelaar

Android developer

Icon of Android App ontwikkelaar

Met onze hybrid en native Android developers maken we apps met Java, React en Flutter. Per app development project kijken we samen met jou wat de beste oplossing is.

Ontdek

Flutter app ontwikkelaar

Google Flutter developer

Icon of Flutter app ontwikkelaar

Het voordeel Flutter app development is dat het kosten en tijd bespaard, de iOS en Android app worden namelijk vanuit één codebase ontwikkeld.

Ontdek

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan