Value proposition analyse

Wat maakt dat jouw klanten jouw digitale product gaan gebruiken en blijven gebruiken? Welk probleem wil je oplossen voor je klant? Wat zijn de valkuilen? Belangrijk om te weten vóór je de (web)app laat ontwikkelen. Een Value Proposition Analyse (VPA) geeft je antwoord op deze vragen en inzicht in de toegevoegde waarde van jouw digitale product.

Value proposition analyse

Kansen vertalen naar concrete doelen

Je bent thuis in jouw markt: je kent je doelgroep, weet wat er speelt en waar je kansen liggen. Top! Dat is een goed begin. Door het probleem te analyseren, de doelgroep te definiëren (macro analyse) en de valkuilen te benoemen kun wij je helpen deze deze kansen optimaal benutten en je app tot een succes te maken.

Waardebepaling in 3 inspirerende sessies

De waarde van jouw digitale product kunnen we achterhalen in 3 sessies van 3 uur. In deze sessies gaan we 1) jouw markt uitdiepen, 2) de concurrentie onderzoeken en 3) de kansen en valkuilen inventariseren.

1. Definitie van de markt & doelgroep (macroanalyse)

Zorg dat je helder hebt wie jouw gebruikers zijn en waar hun behoeften liggen. Tegen welke problemen lopen zij aan, en hebben ze baat hebben bij jouw oplossing? 

2. Concurrentieonderzoek (meto analyse)

Misschien dat potentiële gebruikers zelf al een (gedeeltelijke) oplossing voor hun probleem hebben gevonden. Zorg dat je hierop inspeelt door een aanvulling op of een verbetering van aan te bieden. Als je een app ontwikkelt stem de functionaliteit en het design van jouw app dan af op de wensen van de gebruiker én overtref het aanbod van je concurrenten. 

3. Toegevoegde waarde en valkuilen (pains en gains)

Hebben klanten daadwerkelijk behoefte aan jouw app? Willen ze investeren in je app, of zijn daar aanpassingen voor nodig? Door snel over te gaan tot de ontwikkeling van een demo kun je vroeg in het ontwikkelingsproces al bijsturen en verbeteren. Zo voorkom je hoge investeringskosten voor een product dat uiteindelijk niet blijkt te werken.

Onze Value Proposition Analyse sessies kun je op elk moment inzetten. Of je nu nog in de conceptfase zit of al aan het testen bent met een demo versie, een goede VPA stuurt jouw software traject in de juiste richting.  

Meld je aan voor onze updates

We schrijven over digitale ontwikkelingen, nieuws, cases, vacatures en meer.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met de voorwaarden.

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan