HomeOnze aanpakStrategy & product designMinimal Viable Product in a month

Minimal Viable Product in a month

Met een Minimal Viable Product (MVP) valideer je de grootste aannames in jouw businessplan. Je bouwt geen volwaardig product, maar juist een slimme test. Zo voorkom je dat je een product laat ontwikkelen waar klanten niet voor willen betalen. Als je deze test binnen 30 dagen kunt lanceren, dan is de kans dat je product een succes gaat worden heel groot. 

Minimal Viable Product

Must read: Lean Startup van Eric Ries

De MVP-methode is sinds 2011 de go-to methode voor het lanceren van innovatieve producten. Veel startups, MKB’ers en zelfs big corporates zweren bij deze methode. MVP is gebaseerd op het boek “Lean Startup” van Eric Ries. Een must read voor elke moderne ondernemer! Bedrijven als Google en Dropbox en veel investeerders en tech hubs uit Silicon Valley spreken vol lof over dit boek.

Leap of faith

Heb vertrouwen in je idee. Als je als ondernemer gelooft dat je idee voor een nieuw software product succesvol gaat worden, dat is dat jouw superpower. Maar pas op voor adders onder het gras: achter elk idee schuilt een aanname, de zogenaamde ‘Leap of Faith’. Zorg er dus voor dat je jouw aannames omzet in harde cijfers. In feiten die aantonen dat jouw gut feeling het bij het rechte eind heeft. In een Minimal Viable Product starten we met het definiëren van jouw Leap of Faith, zodat we vast kunnen stellen of jouw software product een succes gaat worden.

Maar mijn gut feeling klopt altijd

Tof! Misschien heb je gelijk. Als je een Minimal Viable Product laat maken, dan weet je het zeker. Maak een vrijblijvende afspraak om je opties met ons te bespreken.

Meld je aan voor onze updates

We schrijven over digitale ontwikkelingen, nieuws, cases, vacatures en meer.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met de voorwaarden.

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan