iteam android app
#android native #internet of things #smart devices

i-team co-botic 65

In samenwerking met de experts van i-team Global en het mobiele robotica team van Avular, hebben we een industriële oplossing voor schoonmaakmachines ontwikkeld die autonoom kan opereren. De co-bot (een robot die met mensen samenwerkt) wordt aangestuurd via de Android native app met super duidelijke interface.

Team
Nick Verbeet - Projectmanager
Nick Verbeet
COO
Sanne Berkhout - Designer
Sanne Berkhout
Designer
Job Guldemeester
Developer

Client

i-team Global logo

Doelen bereikt

  • Razendsnel een app ontwikkeld om op de beurs te presenteren
  • App wordt wereldwijd door schoonmakers gebruikt

Gebruikte technologiën

Native Android, Kotlin

Co-botics: schoonmaak anno nu 

Het verschil tussen een robot en een co-bot is de samenwerking tussen mens en machine. Een robot is gebouwd om volledig autonoom en op veilige afstand van mensen te functioneren. Een co-bot is juist ontwikkeld om in dezelfde ruimte verantwoord met mensen samen te werken. 

De co-botic 65 is een industriële schoonmaakmachine die grote vloeroppervlakken efficiënt en autonoom schoon kan maken. Terwijl de co-botic 65 het grove werk doet, kan de operator van de machine zich richten op het detailwerk, zoals de kleine hoekjes. Door deze manier van werken besparen schoonmaakbedrijven zeker 50% aan schoonmaaktijd.

simple interface

Een gebruikersvriendelijke app 

Zonder goede interface schiet al die innovatieve techniek zijn doel natuurlijk voorbij. Hoewel de co-bot ook handmatig bestuurd kan worden, hebben wij ervoor gezorgd dat je met een handige app de autonome features in kunt stellen. 

iteam android app

Innovatief en inspirerend: i-team Global 

i-team Global is marktleider in de ontwikkeling van high-end schoonmaakmachines en -producten. Door gebruikersfeedback te verzamelen, schoonmaakmethodes te bestuderen en de complexiteit van hun eigen machines onder de loep te nemen, is i-team in staat hun assortiment razendsnel te innoveren. Bovendien weten ze met deze onderzoekende houding anderen te inspireren tot out-of-the-box denken. 

Avular en de wereld van mobiele robotica 

Avular is expert in mobiele robotica. Hun team van ingenieurs heeft de i-drive schrobzuigmachine uitgerust met sensoren en een intelligent ‘robotbrein’. Deze innovaties maken de i-drive tot een co-bot, een schoonmaakmachine die volledig zelfstandig kan functioneren. De krachtige sensoren zorgen ervoor dat de co-bot zich bewust is van wat er in de omgeving gebeurt, zodat botsingen met mensen of objecten worden voorkomen. 

null

Een unieke samenwerking 

Zo’n complex staaltje techniek vraagt om meerdere expertises. De co-botic 65 is daarom ontwikkeld in hechte samenwerking tussen i-team, Avular en Dutch Coding Company. Door grondige kennis van de schoonmaakindustrie, innovatieve hardware en gedegen software development expertise samen te brengen, hebben we een effectievere manier van schoonmaken mogelijk kunnen maken. 

Technische integratie 

De technische aanpak bij de ont wikkeling van een app is afhankelijk van de hardware, het IT landschap en de benodigde data. Dat de co -botic 65 in allerlei omgevingen ingezet wordt stelde ons voor een technische uitdaging. Om er voor te zorgen dat de verbinding in alle omstandigheden stabiel blijft, hebben we gekozen voor een directe verbinding tussen de app en de boardcomputer. Zodra de app geopend wordt, wordt er een WiFi verbinding met het robotbrein opgezet en blijft de app in constant contact met de co-bot. 

Laat je project niet stranden omdat een goede strategie ontbreekt. Kijk of jouw idee klaar is voor ontwikkeling met onze Digital Readiness Scan. Binnen 5 vragen weet je wat je volgende stap naar succes is.

Naar de scan