Agile development

Hoe kun je zo efficiënt mogelijk een digitaal product ontwikkelen en producten maken waar je gebruikers dolgelukkig van worden? Agile productontwikkeling is een adaptieve en iteratieve softwareontwikkelingsbenadering voor succesvolle productontwikkeling. Wil je weten wat agile ontwikkeling is en of deze aanpak past bij jouw project idee? Neem contact met ons op, en wij kijken als strategisch partner graag met je verder. Alvast meer willen weten? Lees onderstaand verder hoe het begon en we vertellen over de belangrijkste agile principles.

Agile development
wat is agile development

Wat is agile development?

Softwareontwikkeling is vaak een complex proces. Hoewel het grotere doel misschien duidelijk lijkt, moeten de nuances en specifieke functies mogelijk later in het proces nog veranderen, zodat je flexibel kunt inspelen op nieuwe inzichten. Agile software development verwijst naar softwareontwikkelingsmethodologieën die zijn gecentreerd rond het idee van iteratieve ontwikkeling (stap voor stap), waarbij vereisten en oplossingen evolueren door samenwerking tussen zelforganiserende, cross-functionele teams. De ultieme waarde van Agile development is dat het teams in staat stelt sneller waarde te leveren, met meer kwaliteit en voorspelbaarheid, en een groter vermogen om op veranderingen te reageren.

Manifesto for Agile Software Development

Manifesto voor Agile Software Development

In 2001 werd Agile populair door het publiceren van The Manifesto for Agile Software Development. In deze Agile Manifesto schetste een groep ervaren softwareontwikkelaars 4 values en 12 principles voor een betere manier om software te ontwikkelen. Dit zijn: mensen en interacties waarderen boven processen en tools, werkende software boven uitgebreide documentatie, samenwerking boven onderhandeling en aanpasbaar blijven boven het plannen van alles.

Agile scrum development team

Software development met Agile Scrum

Scrum is een populair Agile-framework dat we vaak gebruiken voor onze software development projecten. Het is bedoeld voor zelfsturende teams van drie tot tien personen die een (deel van) het product volledig end-to-end ontwikkelen. Het werk wordt gesplitst in time-boxen, zogenaamde sprints, van meestal twee weken. Elke dag heeft het scrum-team een dagelijkse stand-up om de voortgang te bekijken. Aan het einde van elke sprint wordt een iteratie gemaakt die kan worden gelanceerd naar de klant. Het werk en proces wordt vervolgens geëvalueerd met stakeholders en binnen het scrum team om te reflecteren en te verbeteren.

Hi ik ben Binh. IT Sales Consultant bij Dutch Coding Company
Wil je meer weten over Agile development of over hoe wij werken? Laten we contact opnemen!
Agile Development partner

We werken Agile en bieden de volgende development services aan:

App
development

Agile app development

Agile App development

Kwalitatief hoogstaande apps voor iOSen Android - op maat voor jou ontwikkeld.

Ontdek

Software
engineering

Agile software development

Agile software development

High-end maatwerk software producten - met technologie volledig afgestemd op jouw wensen.

Ontdek

Digital
platforms

Agile development for platforms

Agile development icon

Hyperschaalbare cloud platforms - om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren en je doelgroep nog beter te bedienen.

Ontdek

Hi! Heb jij een baanbrekend idee voor een applicatie en wil je met ons samen kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op