HomeCasesCycleMasters App

CycleMasters App

Video streaming Android en iOS app voor indoor workouts

The question

CycleMasters is het videoplatform voor indoor cycling workouts. Met een maandelijks abonnement krijg je toegang tot vele professionele workouts, on-demand via video. Om het platform verder te laten groeien zochten ze een betrouwbare ontwikkelpartner voor de app. De bestaande iOS app moest niet alleen worden uitgebreid, er moest ook een versie voor Android komen.

Our answer

We hebben ons verdiept in de bestaande app om daar de best-practices uit te halen. Met deze kennis hebben we een technische structuur ontworpen zodat  de app makkelijk kan worden uitgebreid in de toekomst. Zo kan CycleMasters nu zelf de inhoud aanpassen zonder dat daar app updates voor nodig zijn. Met deze app zijn ze klaar voor de toekomst en wij denken nu mee over de volgende stappen.
streaming

Video streaming app

Met de app kun je videos bekijken van je workouts. Dankzij de integratie met een slimme videoplayer worden de videos razendsnel ingeladen.
Liever op je TV kijken? Met één druk op de knop stream je het beeld naar je TV dankzij de Google Chromecast integratie.

Flutter app for iOS and Android
flutterapp

App voor iOS en Android

CycleMasters  is beschikbaar als Android en iOS app. Om een gebruiksvriendelijke app te leveren gebruiken we Google Flutter. We werken vanuit één codebase voor een consistente gebruikservaring. Voor onderdelen die specifiek zijn voor Android of iOS, zoals in-app aankopen, ontwikkelden we specifieke flows. Zo zorgen we ervoor dat de ervaring op beide platforms optimaal is.

Flutter app development for iOS and Android
futureproof

Snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen

De nieuwe app biedt niet alleen een verbeterde gebruikservaring, maar is ook een stevige basis voor de toekomst. Alle content is al dynamisch en kan makkelijk worden aangepast. Zo kunnen wij helpen met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, die ervoor zorgen dat CycleMasters top-of-the-market blijft.

Video streaming app development

Wij waren op zoek naar een partner voor de ontwikkeling en alle toekomstige updates van onze iOS en Android app. Met DCC hebben we een partner gevonden die met ons meedenkt, duidelijk communiceert en zich enorm flexibel opstelt. Wat ons betreft de ingrediënten voor een langdurige samenwerking.

Martijn van Lierop - COO Cyclemasters
Martijn van Lierop

COO Cyclemasters

Looking to launch a new digital product? For a limited time only, we offer new clients a launch-ready MVP at up to 25% discount.

Inquire for terms and conditions

Contact