Voor een professionele app is onderhoud nodig: ook na de app ontwikkeling moet je app up-to-date blijven. De besturingssystemen van Apple (voor iOS apps) en Google (voor Android apps) zijn namelijk constant in ontwikkeling en gebruikers verwachten dat je app de nieuwste mogelijkheden en functionaliteiten blijft ondersteunen. Hieronder een overzicht van de onderhoudskosten waar je rekening mee moet houden na app ontwikkeling.

Support en ondersteuning bij Android en iOS updates

Apple en Google zijn constant bezig met het doorontwikkelen van hun app platforms en apparaten. Bij iOS of Android updates kan het zijn dat bepaalde app functionaliteiten niet meer worden ondersteund of op een andere manier moeten worden geïmplementeerd. Vaak zijn deze updates in enkele uren door te voeren door een ervaren app developer, maar het moet wel gebeuren.

Met de meeste van onze klanten werken wij met een service agreement waarbij we deze updates verwerken. Zo een service agreement begint bij €250,- per maand, afhankelijk van de complexiteit van de app en de gewenste reactietijd. Alternatief kunnen wij ook werken op nacalculatie tegen uurtarief.

App ontwikkeling kosten support
App ontwikkeling team

Kosten voor app updates

Software is nooit af en gebruikers verwachten dat je app wordt doorontwikkelt. Ervaring leert dat na gebruik er toch wat kleine punten naar boven komen waarmee de gebruikerservaring van worden verbeterd. Een knop op een andere plek of net iets meer uitleg bij een bepaalde functionaliteit kan soms leiden tot een veel betere gebruikerservaring. Voor kleine updates werken wij vaak met een ontwikkelstrippenkaart: een strippenkaart van 16, 24 of 40 ontwikkeluren waarmee wij dit soort kleine updates op jou aanvraag doorvoeren. Zo kun je snel doorontwikkelen maar kom je niet voor onverwachtte kosten te staan.

PlayStore/AppStore kosten

Nadat de app ontwikkeling is afgerond wordt de app gepubliceerd in de stores. Hier zijn echter ook kosten aan verbonden vanuit Google en Apple. Voor Android apps betaal je éénmalig €25,- om apps te kunnen publiceren op de Google PlayStore. Bij Apple betaal je €90,- per jaar om iOS apps te publiceren in de AppStore.

Met Dutch Coding Company hebben wij een licentie voor zowel de PlayStore als de AppStore en voor onze klanten publiceren wij de app kostenloos onder onze licentie.

Kosten app ontwikkelen iOS en Android
Betrouwbare hosting in Nederland

Cloud hostingkosten

Indien je app gebruik maakt van data in de cloud, houd dan rekening met kosten voor hosting. Voor een goede app is het belangrijk dat de service altijd bereikbaar blijft en daar komen ook kosten bij kijken. De kosten zijn sterk afhankelijk de hoeveelheid gebruikers en de uptime. Wij bieden een basis hostingpakket vanaf €59,- per maand. Verwacht je echter vele gebruikers en mag de app geen seconde offline zijn, houdt dan rekening met fors hogere kosten.

Wij werken met zeer krachtige Nederlandse servers. Dag en nacht zorgen zij voor 99.9% uptime van onze services. Dit kost natuurlijk veel stroom! De datacenters waar wij onze servers huren zijn de energie-efficiëntste datacenters van Nederland en draaien op groene stroom.

Meer over onze hosting

Vragen

of

samenwerken?

Neem vrijblijvend contact op!

Bel direct 040 74 40 889 of mail naar hi@dcc.team.

Ons teamlid Bas Schleijpen kan je het beste op weg helpen met vragen over de kosten van app ontwikkeling en onderhoud. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op