Kosten om een app te laten maken

De kosten om een app te laten ontwikkelen kunnen erg uiteen lopen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de functionaliteiten van de app en voor de platforms waarvoor je de app wilt ontwikkelen (iOS app en/of Android app). Daarnaast speelt de gewenste app kwaliteit ook een belangrijke rol: moet de app meteen tienduizenden gebruikers kunnen ondersteunen, of gaat het slechts om een simpelere testversie?

Onderhoudskosten van een app

Bij een goede app komt ook veel onderhoud kijken. Dat komt omdat de iOS en Android platforms telkens in ontwikkeling zijn waardoor de app moet worden geupdate. Bovendien is het van belang dat veel gebruikers gelijktijdig de app kunnen gebruiken. Bij de kosten van een app moet je dus ook rekening houden met de onderhoudskosten voor een app. Wij sluiten hier doorgaans een app Service Level Agreement (SLA) voor af met onze klanten. Zo staan we garant voor goede support voor de app, ook na de maatwerk app ontwikkeling.

Minimal Viable Product als app laten ontwikkelen

Indien je nog niet zeker bent of jou app idee zal aanslaan, of als er nog niet voldoende budget voor app development is kun je ervoor kiezen om een Minimal Viable Product (MVP) als app te laten ontwikkelen. Dat houdt in dat we een basis app ontwikkelen met een minimaal aantal functionaliteiten, zodat je je app idee kunt aantonen. Als de minimale app aanslaat kun je de app nog verder doorontwikkelen. Zo voorkom je onnodige hoge kosten voor app ontwikkeling en kun je een goedkope eerste app laten maken.