Customer journey

Wij helpen je van idee tot realisatie. Hoe doen we dat? Lees verder en zie hoe wij meer kunnen betekenen voor jou!

Met klantbeleving (Customer Experience ofwel CX) kun je onderscheid maken en en een langdurig klantenrelatie aangaan. Onze definitie van Customer Experience is de ervaring van klanten tijdens alle interacties gedurende de hele Customer Journey. Wij proberen jouw diepe drijfveren te snappen en een beleving te bieden die daarop aansluit. Neem contact op met ons, en we doorlopen samen onze customer journey met jou!

Welcome
DCC team

Zijn wij jouw partner in software engineering?

Heb je een baanbrekend innovatief idee voor app development, webapp development of platform development én wens je extra advies van een strategisch partner met expertise in software engineering? Wij zijn dé partij die je graag ondersteuning biedt in het vaststellen van jouw strategische doelstelling en de daarbij behorende idee. Weet je niet of je je app met React Native of Flutter wil laten ontwikkelen? We denken altijd met je mee en doorlopen je wensen gezamenlijk door.

Voordat we aan het werk gaan willen we je uiteraard leren kennen en kijken we of er ook een klik is. We nodigen je dan ook altijd uit voor een vrijblijvende kennismaking met een lekker kopje koffie bij ons op locatie. Zien wij tijdens de kennismaking mogelijkheden om je van idee naar realisatie te helpen, dan gaan we kijken of we op dat moment voldoende informatie van je hebben ontvangen om een start te gaan maken in onze samenwerking. Soms blijkt dat we meer input benodigd hebben en wordt er op gekeken naar wat volgens ons een goede vertrekpunt zal zijn voor de start van het traject.

Methodiek vertrekpunt

Wat is een passend vertrekpunt?

Is het idee wat je hebt nog in een vroege fase en is het nog niet volledig uitgedacht? We inventariseren samen met jou waar je met je idee staat en van daaruit kunnen we je adviseren hoe we het best van start kunnen gaan om je op gang te helpen.

 

Er zijn een aantal vertrekpunten mogelijk, waaronder de Design Sprint. De Design Sprint is een goede methode als je weet welke richting je op wilt, maar nog niet helder hebt welke functionaliteiten nodig zijn en hoe het product eruit moet komen te zien. Met de Design Sprint methode ga je in 5 dagen tijd van idee tot realisatie, en kun je razendsnel de ideeën verkennen en direct valideren met gebruikers. Weet je al welke functionaliteiten nodig zijn? Dan kun je de verkenningsfase overslaan en direct starten met app of web development. Met een snel gerealiseerd prototype kun je alsnog een user test uitvoeren en kunnen we, als dat nodig blijkt, je digitale product optimaliseren. 

 

Een van de andere methodieken is een Proof of Concept (PoC). Het is een beperkte activiteit om het ontwerp, idee of de aanname te testen. Het belangrijkste doel van het ontwikkelen van een PoC is het onderzoeken van de functionaliteit en het verifiëren van een bepaald concept of theorie die in de later benodigde verdere ontwikkeling van het product kan worden bereikt.

 

De theoretische volgorde is: eerst een Proof of Concept, dan een Prototype, vervolgens een pilot en dan een Minimum Viable Product.

 

Vanuit een strategisch oogpunt kijken we altijd naar lange termijn doelen voor optimaal resultaat. Nadat overeengekomen zijn wat ons vertrekpunt wordt gaan wij van start!   

Samenwerken

We gaan samenwerken!

Met schriftelijk akkoord op de gedane voorstel gaan wij de uitvoering inplannen met ons team. Wat houdt dit in? Intern zijn we aan de slag gegaan met het inplannen van de team members die gaan werken aan de opdracht. We houden hierbij altijd de afgesproken milestones in gedachten om een kwalitatief goed product op te leveren.

Het ontwikkelingsproces van jouw digitaal product wordt in gang gezet en uitgevoerd.  Gedurende het gehele traject zorgt onze project manager ervoor dat er duidelijk, transparant en met regelmaat gecommuniceerd wordt over voortgang en over gemaakte uren.

Oplevering

Oplevering en hoe verder?

Het traject is afgerond, je product is opgeleverd en voldoet aan de requirements die vooraf gezamenlijk zijn besproken en vastgelegd. Tijd voor champagne! Wij vieren graag onze successen met jou, maar hoe nu verder? Tijdens de ontwikkelingsfase is er met regelmaat contact geweest tussen jou en ons en kennen wij elkaar inmiddels zo goed dat we weten we wat we aan elkaar hebben.

 

Zijn er leuke features op je roadmap die je met ons wil bespreken. Dan spreken we over productuitbreiding. Uiteraard zijn wij als jouw strategisch partner daar voor jou en zijn wij altijd bereid om je ideeën aan te horen.

 

Voor verdere ontwikkeling van het digitaal product gaan we de customer journey gedeeltelijk opnieuw doorlopen. Omdat we elkaar reeds kennen en een product voor je hebben ontwikkeld, is dat ook niet zo gek dat de journey korter is. Zo is een kennismaking al geweest, en kennen wij het product dermate dat enig gewenste uitbreiding van start gaat bij de voorbereidingsfase en zo weer door naar inschatting, akkoord op voorstel en uiteindelijk de uitvoering van de opdracht.  Een strategisch relatie tussen jou en Dutch Coding Company gaat verder.

Hi ik ben Binh. IT Sales Consultant bij Dutch Coding Company

Hi! Heb jij een baanbrekend idee voor een applicatie en wil je met ons samen kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op