Samen met Slim Opgewekt hielpen wij mee aan het verduurzamen van middelbare scholen. De jeugd is de toekomst, niet? Wij dragen graag ons steentje bij aan een betere maatschappij.

In deze game moeten leerlingen punten verdienen door vragen binnen verschillende thema's te beantwoorden. Hierdoor leren ze hoe belangrijk een duurzame insteek in deze wereld is.

Vragen beantwoorden

De leerlingen beantwoorden vragen over verschillende thema’s. De groep met leerlingen wordt opgesplitst in twee groepen. De eerste groep gaat aan de slag met de webapplicatie. Door het geven van een goed antwoord veroveren de leerlingen een stukje van het betreffende thema. Het tweede groepje is dan bezig met 'echte' spelletjes, zoals afval vissen uit de rivier en kan hier ook punten mee verdienen. Het groepje dat de meeste vakjes weet te veroveren wint het spel!

Rondom verschillende thema's zijn de vragen in het spel door Slim Opgewekt bedacht. Alle thema's snijden actualiteit aan: O.A. houtkap, het voedselprobleem, fossiele brandstoffen en afval in de oceanen.

Nick Hermans

Ervaringen van de klant

"Hoewel de doorlooptijd van dit project vrij kort was, heeft DCC slechts binnen een paar weken tijd een platform van kwaliteit op weten te bouwen. Met name hun pragmatische aanpak, snelle service en creatief oplossingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat we deze dag samen tot een absoluut succes hebben kunnen maken.

En daar zijn we blij mee, want het eindresultaat is dat 1.000 leerlingen binnen één dag iets nieuws hebben geleerd over hoe ze een duurzamer leven dagelijks in de praktijk kunnen brengen. Daarom is DCC voor ons een fijne en betrouwbare partner, met wie we graag ook in de toekomst de wereld weer een stukje duurzamer maken."