Dus je bent besloten om een app te gaan ontwikkelen. Maar waar moet je allemaal op letten? Hoe zorg je dat de app ook goed gebruikt word en aansluit bij de verwachtingen van je klanten? Is een app wel echt de juiste oplossing?

Bij Dutch Coding Company hebben wij ruime ervaring met het ontwikkelen van succesvolle apps. Eerst ontwikkelden we goed gebruikte apps voor ondernemers en consumenten, sinds vier jaar ontwikkelen we vooral apps voor onze klanten. Daardoor hebben we veel verschillende app concepten voorbij zien komen en begrijpen we de ingrediënten voor een succesvolle app.


Om een app echt succesvol te maken heb je meer nodig dan alleen goede software en een mooi design. Het hele business model van de app moet kloppen. En als je een app ontwikkelt als aanvulling op je dienstverlening moet de app ook in je business passen. Soms is een app ook niet de juiste oplossing, maar is het verstandiger om te kiezen voor een mobiele website of een portal.


Vanuit onze ervaring als high-impact app developers en geïnspireerd door de Business Model Canvas hebben we een tool ontwikkelt om deze vragen te beantwoorden: De App Development Canvas. Deze canvas bestaat uit negen blokken die samen een overzicht vormen van het totale business plan voor je app. Als je de canvas hebt ingevuld kun je het business model op alle vlakken valideren. Niet met dure marktonderzoeken maar volgens de Lean Startup methodes.

Wij zijn van mening zijn dat deze canvas relevant is voor iedereen die een app wilt ontwikkelen en niet alleen voor onze klanten. Daarom is die gratis beschikbaar voor iedereen die interesse heeft, inclusief een uitgebreide guide over hoe je de canvas kunt gebruiken.
Vorig Artikel

Hoe gebruik je de App Development Canvas?

Volgend Artikel

Catch them Young: A Short Plea for Programming at an Early Age.

Bedankt voor het lezen!

Dutch Coding Company is een web & app projectstudio. Wij ontwikkelen kwalitatieve apps op maat voor iPhone en Android. Als technische partner maken en onderhouden wij apps voor bedrijven, netwerken, evenementen en innovatieve startups. Ons motto: web & app met striking impact.

Ons teamlid Bas Schleijpen is de auteur van dit artikel en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op