Vorig jaar lanceerden we de Green Cloud om al onze webapplicaties en apps klimaatpositief te hosten. Voor elke app in de Green Cloud planten we elke maand meerdere bomen. Het is een succes! We zijn forst gegroeid, er zijn veel apps bijgekomen en deze maand is de 10.000ste boom geplant.
 

Door de Coronacrisis zagen ook wij de aanvragen teruglopen en dreigden onze ambitieuze plannen in het water te vallen. “In plaats van stilzitten besloten we dat dit juist het moment was om te investeren, tegen de conjunctuur in.” aldus Glenn Bergmans, business director. “We hebben een aantal producten, waarmee klanten razendsnel digitale ideeën en producten kunnen valideren, versneld gelanceerd.” En met succes. Dit jaar verwachten we een groei door te maken van ruim 70%. 
 

De webapplicaties en apps die we ontwikkelen zijn online bereikbaar via een cloud. Zo’n cloud verbruikt veel stroom, want het bestaat uit een aantal krachtige computers die constant zijn aangesloten op het internet. Om dat te compenseren kiezen we niet alleen voor groene stroom, maar planten we ook elke maand meerdere bomen. Zo maken de gebruikers van de apps een klimaatpositieve impact, soms zelfs zonder dat ze het doorhebben. 
 

Door de forse groei is ook het aantal webapplicaties en apps op deze Green Cloud flink toegenomen. Vanwege dit grote succes mogen we met trots zeggen dat we vandaag de 10.000ste boom planten. “Dat is echt boven al onze verwachtingen”, aldus creative director Bas Schleijpen. “We vinden het fantastisch dat we op deze manier ook een lange termijn bijdrage leveren aan de planeet.” 
 

We zetten de groei graag in om duurzame initiatieven te ondersteunen. Zo besloten we om een jaar Green Cloud hosting aan te bieden aan Groep-één, een groep actieve studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die daar duurzaamheid onder de aandacht brengen. “Zo geven we ook meteen wat terug aan het ecosysteem waar we vandaan komen.” aldus Schleijpen. 
 

Zo werkt de Green Cloud

De cloud van een populaire app verbruikt zo’n 325 kg CO2 per maand, indien je met grijze stroom werkt. Elke boom reduceert gemiddeld 307 kg CO2. Met een gemiddelde app in de Green Cloud worden elke maand 10 tot 15 bomen geplant. Het duurt even voordat de bomen CO2 opnemen, maar op lange termijn worden zo enorme hoeveelheden CO2 gereduceerd met de apps in de Green Cloud. Om te garanderen dat bomen niet voortijdig gekapt worden, wordt samengewerkt met the Eden Reforestation Project. Lokale bewoners krijgen niet alleen betaald om te planten, ze krijgen ook een vergoeding om de bomen in leven te houden. Daardoor is de kans dat de bomen voortijdig worden gekapt minimaal. Bovendien zorgt het voor werkgelegenheid in arme gebieden.
Vorig Artikel

The new version of PHP: PHP 8, what is new and exciting about it?

Bedankt voor het lezen!

Dutch Coding Company is een web & app projectstudio. Wij ontwikkelen kwalitatieve apps op maat voor iPhone en Android. Als technische partner maken en onderhouden wij apps voor bedrijven, netwerken, evenementen en innovatieve startups. Ons motto: web & app met striking impact.

Ons teamlid Bas Schleijpen is de auteur van dit artikel en kan ook vragen beantwoorden over volgende projecten. Bel hem op +316 13 99 74 57 of stuur een email naar bas@dcc.team.

Neem contact op